Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Výsledky testů fotbalistů Karviné by mohli hygienici znát ve středu

Zřejmě klíčové výsledky testů karvinských prvoligových fotbalistů, kteří se nakazili v nedávné době koronavirem, by hygienici mohli znát pravděpodobně ve středu odpoledne. Uvedla to vedoucí protiepidemického oddělení hygieniků v Karviné Andrea Lipjaková. Klub je kvůli případům nákazy covidem-19 od 2. července v dvoutýdenní karanténě. Ligová fotbalová asociace (LFA) kvůli tomu posunula poslední dvě kola skupiny o záchranu a baráž o nejvyšší soutěž.

Fotbalisté Karviné se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Podle Lipjakové se odběry budou provádět v odběrovém centru v Karviné a vzorky se budou následně zpracovávat ve Zdravotním ústavu v Ostravě. Výsledky by mohly být k dispozici ve středu odpoledne.

Na počátku července krajská hygienická stanice uvedla, že v karvinském klubu jsou čtyři případy nákazy koronavirem, z toho tři hráči a jeden člen vedení. Z toho vyplynula dvoutýdenní izolace celého mužstva a LFA odložila zbývající kola skupiny o záchranu na 23. a 26. července.

Karviné patří dvě kola před koncem nadstavby v šestičlenné skupině o záchranu čtvrté místo, které stejně jako pátá příčka znamená baráž. O dva body zpět jsou Opava a poslední Příbram.

Měla by se první liga i přes problémy s koronavirem v týmu Karviné dohrát? Nejen tomuto tématu se věnoval Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články