Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Výprodej Baníku nekončí. Talentovaný stoper Stronati odchází do Austrie

Ostrava - Fotbalový obránce Patrizio Stronati přestupuje z Baníku Ostrava do Austrie Vídeň. Stoper české reprezentační dvacítky ve středu ve Vídni podstoupí zdravotní prohlídku, pak by měl s šestým týmem rakouské ligy podepsat smlouvu. 

Obránce Patrizio Stronati (vlevo) v dresu Baníku
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Majitel Baníku Petr Šafarčík na klubovém webu uvedl, že se jedná o výhodný obchod pro všechny strany. Podle dobře informovaných zdrojů měl být ale Stronati podle smlouvy s klubem od 1. února pro zahraniční trh volným hráčem, což by znamenalo, že nyní mohl z Ostravy odejít hluboko pod svou tržní cenou.

"Jde o vydařený fotbalový obchod pro všechny zúčastněné strany. Vnitřně jsem si přál, aby Patrizio zůstal v Baníku, ale v obchodě, a v tom fotbalovém zvlášť, rozhoduje rozum, ne emoce," uvedl Šafarčík.

O Stronatiho se už na přelomu roku zajímal belgický Genk, na zápasech zimní Tipsport ligy v Olomouci ho zase sledovali zástupci bundesligových klubů. Nakonec se však v rychlosti během pondělí zrodil jeho přestup do Austrie.

Dvacetiletý talentovaný zadák, který má po otci italský původ, získal angažmá v klubu čtyřiadvacetinásobného rakouského mistra po pouhých 24 prvoligových startech. V základní sestavě Baníku se usadil až na podzim pod bývalým koučem Martinem Svědíkem a svým jediným dosavadním gólem týmu pomohl v 9. kole k vítězství nad Bohemians 1905 i překvapivému pátému místu po polovině soutěže.

"Jsem rád, že jsem dostal v Baníku šanci zahrát si ligu a že mi nyní vyhověl a souhlasil s mým přestupem. Děkuji také fanouškům Baníku a doufám, že mi můj odchod nebudou vyčítat. Rád se jednou do Baníku vrátím," řekl Stronati.

Stronati je čtvrtým hráčem základní sestavy, který v zimě Bazaly opustil. Stoper Jan Baránek přestoupil do Plzně, slovenský záložník Ján Greguš posílil Jablonec a na předčasném ukončení smlouvy se dohodl estonský středopolař Joel Lindpere.

Je nám líto, video expirovalo.
Z Baníku odchází další člen základu, Stronati míří do Austrie
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články