Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Všechno sežerou tři týmy kolem Prahy, říká zlínský kouč Páník

Fotbalisté Zlína se připravují na příští sezonu a trenér Bohumil Páník by rád celek viděl v horní polovině tabulky. "Motat se někde pod desítkou je už hodně nepříjemné," konstatoval zkušený kouč pro klubový web. Potvrzuje nadvládu velké trojky. "Není to jednoduché. Všechno sežerou tři týmy okolo Prahy plus čtvrté Budějovice a přes demarkační čáru na Moravu už neprojde ani myš," konstatoval s nadsázkou na téma posilování kádru.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Ve Zlíně chtěli získat Reitera z Ostravy, ten však nakonec zůstává na severu Moravy, protože Baník také nesehnal plánové posily.

Prespektivu zlínského celku vidí ve stabilizaci kádru, který se bude postupně zlepšovat. "Tým omládl a pokud to ti mladí budou brát opravdu vážně, což jsem u některých úplně neviděl, tak se budou zlepšovat," konstatoval.

Páník si uvědomuje, že covid-19 tu je přítomen víc než je komu milé, ale je přesvědčený, že z toho není třeba dělat tragédii – naopak: je třeba se s ním naučit žít. "Musí se určit jasná pravidla a hráč, který bude pozitivní, půjde bokem a zbytek týmu se otestuje a když bude v pořádku, tak se hraje dál. Pokud to takhle nepůjde, tak z toho bude galimatyáš. Musíme se s tím naučit žít a nebrat to tak, že když je hráč pozitivní, tak že je mrtvý. Není. Nechci to zlehčovat, ale když národ nebude sportovat a bude sedět doma, tak bude ještě víc nemocný než dosud," vysvětluje Páník.

Trenér, který už prošel slušnou řádkou týmů, však přiznal, že nárůst pozitivních případů i v jiných sportech nepodceňuje. "Trochu nás vylekal počet nakažených mladých hokejistů, tak jsem klukům říkal, že ti kteří mají hokejisty za kamarády, tak s nimi teď chvíli kamarádit nebudou. Udělali jsme i další opatření – každý hráč má svoji flašku s iontovým nápojem. Máme taky připravenou fixu, kterou si každý označí věci, co si bere a neexistuje, aby si brali jiné a cokoliv si půjčovali," dodává muž, který je přesvědčený, že v tomhle ohledu může hodně pomoci dodržování základních hygienických návyků.

"Přitvrdili jsme i vnitřní pravdila, která jsou jasně daná. Věřím, že je to všechno o hygienických návycích a není žádný problém aby to hráči dodržovali," řekl přesvědčeně.

Zdroj
fcfastavzlín

Hlavní zprávy

Nejčtenější články