Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrchol sezony je tady. Ligový titul visí ve vzduchu, Plzeň půjde Slavii po krku

Fotbalovou ligu čeká jeden z vrcholů sezony. Pro plzeňského kouče Pavla Vrbu zcela klíčový zápas. "Jsme na dostřel," hlásí. Právě v druhém z pěti kol skupiny o titul nadstavbové části se odehraje v Edenu přímý souboj o první místo mezi vedoucí Slavií a mistrovskou Viktorií. Ta ztrácí pouhé dva body a v případě výhry by se poprvé od srpnového 6. kola dostala do čela tabulky. Favoritem jsou ale Pražané, kteří doma rivala pětkrát po sobě porazili. Podrobný textový on-line přenos sledujte na webu ctsport.cz od 18:00.

Jaromír Zmrhal ze Slavie (vlevo) v souboji s Davidem Limberským z Plzně
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Už teď to nicméně vypadá, že utkání bude zřejmě provázet velmi vyhrocená atmosféra. Několik chuligánů v noci na pátek poničilo tréninkový areál Plzně. Na místě zůstala oběšená figurína v dresu Viktorie a posprejované nápisy ze všech stran - nejčastěji Smrt Plzni!

Slavia každopádně z uplynulých čtyř kol ztratila třikrát body, Plzeň se po pěti výhrách z posledních šesti utkání přiblížila na dostřel. Ještě nedávno přitom ztrácela devět bodů. "Je to klíčové utkání možná celé sezony, když jsme se dostali na dostřel jednoho zápasu. To nebylo strašně moc kol. Dá se říct, že je to vše v našich rukách," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

"Pravděpodobně to bude zápas, ve kterém pokud někdo vyhraje, udělá obrovský krok k titulu. Pokud to skončí remízou, bude to asi až do konce hodně zajímavé. Ale pak nás čekají ještě tři těžké zápasy a v této hodně silné skupině může ztratit každý tým. Favorit je samozřejmě Slavia," dodal.

Více o současné formě Slavie a Plzně v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Sešívaní s nejlepším útokem i obranou ligy doma Viktorii zdolali pětkrát po sobě, navíc bez inkasované branky, a na podzim je deklasovali 4:0. Na jaře ale zvítězila Plzeň 2:0. Desetkrát za sebou ve vzájemných duelech vyhrál domácí tým.

"Tým je hodně nažhavený. Je to zápas, v němž můžeme ukázat, kdo je lepší. Kdyby nám někdo v létě řekl, že budeme mít čtyři kola před koncem možnost utkat se s Plzní a budeme mít náskok, brali bychom to. Těšíme se, že konečně dojde ke vzájemné konfrontaci," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

"Jde o zápas dvou hrozně vyrovnaných týmů, oba dva se dostaly do jarní části Evropské ligy. Čekám spíš taktickou bitvu, bude rozhodovat to, který tým dokáže soupeři vnutit svůj styl," dodal.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský v objetí s Janem Bořilem ze Slavie
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Plzeň od roku 2011 získala pět titulů, zato Slavia útočí teprve na druhý mistrovský primát od sezony 2008/09. "Soupeř má obrovské zkušenosti, mají pět titulů, spoustu těchto těžkých zápasů za sebou. Zkušenosti jsou trošku na jejich straně. Doufám, že na naší straně bude hladovost a domácí prostředí," řekl Trpišovský.

Slávisté hodně spoléhají na domácí prostředí, kde v této sezoně podlehli jen Jablonci a Chelsea. Nakonec budou mít podporu severní tribuny, kterou disciplinárka kvůli výtržnostem fanoušků sice na dvě utkání uzavřela, ale odvolací komise trest odložila.

"To je nejpozitivnější zpráva za poslední dobu. Je to možná vrchol ligy a bylo by nešťastné, kdyby se na něj nějaká část lidí nedostala," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články