Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrbův odchod z Plzně? Žádnou nabídku jsem neměl, byly to výmysly, řekl trenér

Trenér Plzně Pavel Vrba tuší, že nabitý začátek jara může být rozhodující pro vývoj celé sezony. Obhájce titulu v únoru čekají mimo jiné zápasy druhého kola Evropské ligy s Dinamem Záhřeb i šlágr domácí soutěže s vedoucí Slavií, na kterou Západočeši v tabulce ztrácejí čtyři body. Zkušený kouč odmítl veškeré spekulace o odchodu do zahraničí.

Trenér Plzně Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Během sezony se někdy v říjnu v listopadu objevovalo, kolik mám nabídek. Já žádnou neměl, byly to spekulace a výmysly. Nesouhlasím s tím, co probíhalo v podzimní části soutěže, nebyla to pravda," prohlásil bývalý kouč české reprezentace nebo Machačkaly. Jeho svěřenci zahájí jaro sobotním ligovým zápasem v Mladé Boleslavi.

A pak to jde v rychlém sledu. "Všichni víme, že máme hodně těžký začátek a ten možná rozhodne o tom, jak bude vypadat celá sezona," řekl Vrba. Trochu ho mrzí, že "utkání jara" Plzeň - Slavia vyšlo přesně mezi duely druhého kola Evropské ligy. "Samozřejmě je škoda, že zrovna hned na začátku se setkáváme mezi těmi dvěma zápasy, což je asi pro oba trošku nepříjemné. Ale bohužel je los takový, jaký je," uvedl pětapadesátiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Nic jiného než titul. Paclík má o cíli Plzně jasno

"Favoritem ligy jsme asi momentálně Slavia a my. Ale já bych to nezužoval, protože se na jaře může stát cokoliv. Zvlášť ten způsob, který letos hrajeme poprvé, posouvá do té šestky další mančafty. Liga může dopadnout jakkoliv," dodal kouč k novému hernímu systému.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Odmítl, že by jedna soutěž byla pro Viktorii důležitější než druhá. "My si nemůžeme dovolit, abychom řekli, že něco vypustíme. Pak by se to vrátilo třeba za rok nebo za dva v úplně jiné soutěži a možná bychom z toho byli zklamaní," konstatoval Vrba. "Myslím, že my i Slavia máme trošku nůž na krku, abychom získali co nejvíce bodů v Evropské lize a pomohli si potom třeba v tom, že budeme nasazení v podzimní části soutěže," dodal.

Příprava nedoapadla nikterak zářně, ale Vrba ji nechtěl přeceňovat. Pochvaloval si zimní ofenzivní posily Jeana-Davida Beauguela, Joela Kayambu a Erika Pačindu. "Myslím, že zapadli hodně rychle do mužstva. I střelecky se někteří z nich prosazují velice dobře. Pro mě jako pro trenéra je to dobře, protože alternativ je víc. Myslím, že někteří z nich dokonce nastoupí v prvním kole v základní sestavě," konstatoval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články