Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Vrbova Sparta jede na zlínskou Letnou, suveréna z Vršovic se pokusí zaskočit Teplice

Ještě ve čtvrtek bojovali na hřišti s anglickým Leicesterem, v neděli ale už čeká Slavii návrat do domácí reality - zápas 20. kola první ligy v Teplicích. Druhá Sparta, která na vedoucího pražského rivala ztrácí v tabulce deset bodů, se o den dříve představí ve Zlíně.

Pavel Vrba v rudém na Letné
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Leicester pro nás v tuhle chvíli skončil, teď řešíme Teplice a nic jiného. Pro nás je podstatné získat titul, ke kterému v neděli můžeme udělat další důležitý krůček," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Budeme samozřejmě mít nějaké absence, Sima má čtyři žluté karty. Nemůžeme se ale nijak vymlouvat, musíme se zajímat jen o nedělní výsledek. Myslím si, že jsme dost zkušení na to, abychom si s tím poradili," doplnil kouč Pražanů, které čeká odveta s Leicesterem ve čtvrtek.

Slávisté v nejvyšší soutěži neprohráli s Teplicemi dvanáctkrát po sobě a v posledních osmi vzájemných duelech zvítězili. Severočeši z posledních pěti kol získali jediný bod a klesli na 14. příčku.

Uspěje Vrba i ve Zlíně?

Sparta vyhrála oba ligové zápasy pod novým trenérem Pavlem Vrbou, ale pokaždé rychle inkasovala a musela otáčet skóre. Letenští zvítězili 3:2 v Olomouci a pak doma přestříleli Karvinou 4:3. Pět ze sedmi sparťanských gólů dal švédský záložník David Moberg Karlsson.

"Dobývání ve Zlíně určitě bude, asi i terén sehraje svou roli. Chce to nedostat hned blbý gól jako v minulých zápasech, být trpěliví a věřit, že nějaký gól dáme a zápas ovládneme," konstatoval asistent trenéra Sparty Luboš Loučka.

Osmá Plzeň v neděli hostí dvanácté Bohemians 1905, které na podzim v Ďolíčku porazila 4:1. Západočeši doma zvítězili nad "Klokany" v 10 z posledních 11 utkání a v samostatné nejvyšší soutěži s nimi prohráli pouze v říjnu 1996.

"Víme, že Bohemka má kvalitní a pracovitý tým. I v našem vzájemném podzimním zápase se ukázalo, že se nevzdávají za žádného stavu. Proto bude potřebné, abychom šli na maximum celých 90 minut. Bylo by super navázat nejen prioritně na výsledek, ale i na výkon, který jsme tam předvedli," uvedl trenér Viktorie Adrian Guľa.

Potvrdí Slovácko formu?

Čtvrté Slovácko chce výbornou formu potvrdit v sobotu na hřišti předposlední Příbrami. Středočeši minule doma zaskočili Slavii remízou 3:3, ale na ligové vítězství čekají osm kol a týmu z Uherského Hradiště podlehli desetkrát v řadě.

V neděli se také pátý Liberec představí na stadionu jedenácté Karviné. Slovan ve středeční dohrávce porazil Zlín 1:0 a prohrál jediné z posledních devíti utkání nejvyšší soutěže.

Šestá Ostrava v pražském Ďolíčku vyzve deváté Pardubice. Východočeský nováček v azylu na stadionu Bohemians nebodoval v jediném z devíti ligových duelů v sezoně.

Zastaví Olomouc propad tabulkou?

Olomouc z posledních 11 kol pouze jednou zvítězila a klesla na desáté místo. Sigma by si bilanci ráda vylepšila v dalším sobotním zápase proti Brnu. Nováček před soubojem na Hané drží patnáctou příčku.

Poslední Opava touží třináctizápasové čekání na výhru ukončit v neděli v Českých Budějovicích. V tabulce sedmí Jihočeši však neprohráli šestkrát po sobě a neinkasovali 445 ligových minut, což je klubový rekord.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články