Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrbova plzeňská mise je podle médií u konce. Zamíří do Razgradu a ujme se Viktorie Gula?

Poslední utkání na lavičce Viktorie Plzeň čeká podle serverů iSport.cz a sport.cz trenéra Pavla Vrbu. Západočeský klub se k informacím médií nevyjádřil, ale prý už je na angažmá domluven s koučem slovenské reprezentace do 21 let Adriánem Gulou. Sám Vrba údajně převezme bulharského šampiona Ludogorec Razgrad.

"Soustředíme se jen a pouze na nedělní utkání s Teplicemi, které je pro nás velmi důležité. Ostatní spekulace nyní komentovat nebudeme," řekl tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Šestapadesátiletý Vrba znovu převzal plzeňský tým v květnu 2017 po třech a půl letech, během nichž působil u české reprezentace a krátce v ruské Machačkale. Hned ve své premiérové sezoně po návratu dovedl mužstvo k domácímu titulu, který znamenal přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů. V ní Viktoria i potřetí pod Vrbou obsadila třetí příčku a postoupila do jarního play-off Evropské ligy.

Poslechněte si Fotbal fokus podcast mimo jiné o Vrbovi a Plzni (42:12 - 01:08:40)

V minulém ročníku nejvyšší soutěže skončila Plzeň po nadstavbě druhá o pět bodů za Slavií. Stejně jsou na tom oba rivalové i v aktuální sezoně, suverénní Pražané ale mají na Vrbův tým už čtrnáctibodový náskok. Přitom Viktoria na podzim na rozdíl od Slavie nehrála evropské poháry, protože vypadla v předkole LM s Olympiakosem Pireus a neuspěla ani v kvalifikaci EL proti Antverpám.

Plzeň je už údajně domluvena s aktuálním trenérem slovenské reprezentace do 21 let Adriánem Gulou. Čtyřiačtyřicetiletý kouč na klubové úrovni dříve vedl Trenčín a Žilinu a v minulosti o něj podle médií stála například i pražská Sparta.

Vrba bez práce zřejmě dlouho nezůstane. Podle médií by měl převzít suveréna posledních let bulharské nejvyšší soutěže Ludogorec Razgrad, který bude na jaře hrát vyřazovací fázi Evropské ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články