Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vrba: Sezonu budu hodnotit jako úspěšnou, Slavia hrála výjimečně a titul jí právem patří

Přestože fotbalisté Plzně neobhájili mistrovský primát a museli se sklonit před pražskou Slavií, trenér Viktorie Pavel Vrba je se sezonou spokojen. Zkušený kouč připomněl, že jeho svěřenci získali více bodů než v loňském ročníku, a pochválil rivala z hlavního města za nadprůměrné výkony.

Trenér Plzně Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Slavia si titul zajistila v předposledním kole nadstavbové části díky bezbrankové remíze v Ostravě, Plzni nepomohla ani výhra 2:0 v Liberci. Vršovický tým si v čele nejvyšší soutěže vytvořil tříbodový náskok a při případné rovnosti bodů by v jeho prospěch hrálo lepší postavení po základní části.

"My jsme získali obrovský počet bodů, který jsme nezískali ani v minulé sezoně. Podle mého názoru jsme uspěli v Champions League, kde jsme uhráli sedm bodů, což se nám stalo poprvé za tříleté působení. Budu sezonu hodnotit jako úspěšnou," řekl Vrba.

"Prostě se stalo, že Slavia měla výjimečnou sezonu. Samozřejmě nás to mrzí, ale na druhou stranu respektujme i to, že Slavia hrála výjimečně dobře, neztrácela body a uhrála titul, který jí právem patří. My musíme udělat všechno proto, abychom třeba v příští sezoně byli lepší," doplnil bývalý kouč české reprezentace.

Za klíčový moment v boji o titul považuje týden starou porážku 1:3 v Edenu, po které svěřenci Jindřicha Trpišovského odskočili Plzni na pět bodů. "My jsme tam za stavu 0:0 měli stoprocentní gólovou příležitost a neproměnili jsme ji (Jan Kovařík trefil tyč). Pak Slavia zápas dotáhla do vítězného konce, což si myslím, že byl rozhodující moment v boji o titul," upozornil Vrba. "My jsme se samozřejmě snažili Slavii situaci co nejvíce ztížit, aby to neměla tak jednoduché. Myslím, že se nám to i dařilo," dodal.

Za vítězství v Liberci, o němž rozhodli Tomáš Hořava a Patrik Hrošovský z penalty, byl hodně rád. "Samozřejmě jsem spokojený i na základě toho, jak probíhá soutěž, když jsme věděli, že už asi nemůžeme ohrozit Slavii. Přesto jsme dokázali vyhrát, i když hrál Slovan o poháry. Zase tak často se nestává, že by mužstvo, které nehraje o nic, uspělo u týmu, který o něco hraje," upozornil Vrba, jehož svěřenci mají jisté druhé místo a účast v předkole Ligy mistrů. Sezonu zakončí příští týden v domácím utkání proti Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články