Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrba po remíze s Teplicemi: Je dost pravděpodobné, že v Plzni v lednu nebudu

Spekulace médií se pravděpodobně potvrdí a trenér Pavel Vrba po podzimní části uzavře své druhé angažmá u fotbalistů Plzně. Západočeský klub se k situaci oficiálně vyjádří v příštích 48 hodinách.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Musím říct, že jsem v Plzni zažil úžasných sedm a půl roku, když to sečtu všechno dohromady. Určitě na to budu rád vzpomínat, protože je dost pravděpodobné, že už tu v lednu nebudu," řekl na tiskové konferenci Vrba, který má podle médií převzít bulharského mistra Ludogorec Razgrad. Jeho místo na lavičce Západočechů údajně převezme kouč slovenské reprezentace do 21 let Adrián Gula.

Vrba znovu převzal Viktorii v květnu 2017 po třech a půl letech, během nichž působil u české reprezentace a krátce v ruské Machačkale.

Hned v premiérové sezoně po návratu dovedl mužstvo k domácímu titulu, který znamenal přímý postup do skupinové fáze Ligy mistrů. V ní Plzeň i potřetí pod jeho vedením obsadila třetí příčku a postoupila do jarního play-off Evropské ligy.

V aktuální sezoně Plzeň z druhého místa neúplné tabulky ztrácí už 16 bodů na vedoucí Slavii a na podzim nepostoupila do skupiny evropských pohárů - v předkole Ligy mistrů nestačila na Olympiakos Pireus a neuspěl a ani v kvalifikaci Evropské ligy proti Antverpám.

"To, že jsme dnes (proti Teplicím) neuspěli, mě strašně mrzí, ale život jde dál. Umístění v tabulce není úplně nejhorší, ale je pravda, že Slavia nás všechny nějakým způsobem přehrává a dohrává soutěž velice zkušeně a velice dobře," pokračoval Vrba.

"Plzeň je druhá, má tři body náskok na Jablonec a pět bodů na Spartu. Jarní část soutěže bude určitě hodně složitá, ale já věřím tomu, že si zase vybojuje takové umístění, aby hrála o poháry a samozřejmě skupinu. Jestli to bude Evropská liga nebo Champions League, se uvidí po jarní části. Doufám a věřím, že po roční pauze se do Evropy vrátí," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články