Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrba je opět v hledáčku Sparty, už jednal s Křetínským

Praha - Trenér Pavel Vrba je po nuceném odchodu z ruské Machačkaly volný a přestože by se mohlo zdát, že se zatím do žádného nového angažmá nehrne, Sparta s ním kvůli výsledkové krizi opět obnovila jednání o možném příchodu. Informují o tom Deník Sport a Aktuálně.cz. Zájem o Vrbovy služby by mohli mít i v Plzni.

Pavel Vrba
zdroj: Reuters

Bývalý reprezentační kouč, který po neslavném konci na loňském mistrovství Evropy odešel do Machačkaly, se měl v úterý sejít s majitelem Sparty Danielem Křetínským. Ten ho dlouhodobě respektuje a uznává jako velkého fotbalového odborníka.

Vrba už měl na stole nabídku od Sparty dvakrát. Nejdříve se tak stalo po loňském konci trenéra Zdeňka Ščasného, pak přišlo jeho možné angažmá na přetřes v momentě, kdy o práci na Letné neměl zájem kouč Liberce Jindřich Trpišovský. Vrba ale odolal.

Trenér Sparty Tomáš Požár
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

Jak dopadne třetí kolo jednání, je zatím ve hvězdách. Sparta se každopádně na začátku jara nachází v nezáviděníhodné situaci. V Evropské lize skončila po výbuchu s Rostovem (0:4, odveta 1:1), v lize vyhrála nad Bohemians 1905 těsně 1:0, aby pak následně padla v Jablonci 1:3. Dost možná to bylo pro trenérský tandem Tomáš Požár-David Holoubek jedno z posledních utkání na lavičce.

O Vrbově možném příchodu se spekuluje i v souvislosti s aktuálně nepříliš přesvědčivou hrou Plzně. Tu nyní čeká zápas jara - střetne se v Edenu s těžkotonážní Slavií. Podle Aktuálně.cz dokonce existuje varianta, kdy by mohl trenér Roman Pivarník dostat padáka, pokud Viktoria zápas nezvládne.

Momentální situaci ve Spartě, Plzni a Slavii rozebírá nový díl Fotbal Fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, aktualne.cz, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články