Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vítěz Gambrinus ligy se letos bude radovat se zbrusu novou trofejí

Praha – Dvacet let od založení letos oslaví samostatná česká první fotbalová liga a ke kulatému výročí si jako dárek nadělila nový pohár pro vítěze ligové soutěže. "Nechceme zapomínat na minulost, proto nová trofej vychází svými tvary z té předchozí," uvedl předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda. 

Nová trofej je vysoká 70 centimetrů a široká 52 centimetrů. Bez podstavce váží téměř jedenáct kilogramů, s podstavcem patnáct. Je tedy o trochu těžší než předešlá trofej. Designérkou poháru je sochařka Natálie Chalzarová a výroby trofeje se ujal Milan Zdeněk.

"Přiklonila jsem se k jednoduché variantě klasické sportovní trofeje. Nebylo třeba vymýšlet nic složitého, v jednoduchosti je krása. Samotný pohár je na soklu, kde jsou uvedeni jeho vítězové," uvedla Chalzarová.

Je nám líto, video expirovalo.
Gambrinus liga má nový pohár

Ligová fotbalová asociace plánuje od příští sezony s trofejí turné, během něhož by měl nový pohár zavítat do všech ligových měst. "Chceme, aby každý klub měl možnost novou trofej představit fanouškům a partnerům," podotkl Svoboda. "Trofeji přeju, aby přečkala všechny oslavy v dobré kondici. Doufám, že se fanouškům a hráčům bude líbit," dodal Svoboda.

Nový pohár pozná svého majitele nejpozději 1. června, kdy je na programu poslední 30. kolo.

Jak se vyráběl pohár pro vítěze první fotbalové ligy, se můžete podívat níže.

Zdroj videa: www.gambrinusliga.cz

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články