Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vindheim míří ze Sparty na hostování do Teplic, Pardubice získaly mladého kamerunského útočníka

Norský obránce Andreas Vindheim bude hostovat ze Sparty v Teplicích. Pražané budou mít po podzimní části ročníku možnost stáhnout si osmadvacetiletého pravého beka zpět. Pardubice angažovaly kamerunského útočníka Williama Mukwelleho, dvacetiletý hráč přišel z lotyšského Daugavpilsu.

Andreas Vindheim v dresu Sparty
zdroj: Reuters autor: Denis Balibouse

Vindheim přišel do Sparty v létě 2019, v první sezoně s týmem získal domácí pohár a po dvou letech prodloužil smlouvu do roku 2024.

Na jaře 2022 hostoval v Schalke, v uplynulém ročníku i vinou zranění za A tým Pražanů nenastoupil a v únoru se přesunul na další hostování do Lilleströmu.

V norském týmu odehrál pouze jedno utkání a v létě po návratu do Sparty dostal svolení hledat si nové angažmá.

"Jsme dohodnuti, že Andreasovi dáme čas se začlenit. V tomto týdnu začal s týmem Sparty naplno trénovat po zranění, proto počítáme, že do prvních zápasů bude naskakovat postupně," řekl na webu teplického klubu sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Pardubice získaly posilu do útoku

Východočeši dali v dosavadních sedmi ligových kolech pět gólů a mají nejhorší útok v soutěži spolu s Bohemians, Jabloncem a Zlínem.

"Očekávám, že v Pardubicích bude velká konkurence. Udělám všechno pro to, abych se v ní prosadil," uvedl Mukwelle, který s východočeským klubem podepsal čtyřletou smlouvu.

V tomto ročníku lotyšské ligy dal ve 20 zápasech osm gólů. V soutěži nastupoval od roku 2021 a připsal si celkem 17 branek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články