Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vindheim minimálně do léta opouští Spartu, jde hostovat do Schalke

Co bylo kolem oběda ještě nepotvrzenou spekulací, se nyní stává realitou. Andreas Vindheim opouští pražskou Spartu a míří do aktuálně druholigového německého Schalke. Nor odchází na hostování do konce sezony, součástí dohody je však i opce na trvalý přestup.

"Jsem velmi šťastný, že mě fotbalový osud nyní zavál do Schalke 04. Chci odehrát tolik zápasů, kolik jen bude možné, a samozřejmě vyhrávat. Budu v každém tréninku makat naplno, abych trenéra přesvědčil o mých schopnostech," svěřil se Vindheim v novém působišti.

Rodák z Bergenu přestoupil do Sparty v roce 2019 ze švédského Malmö za zhruba 1,3 milionu eur (tehdy 33,5 milionu korun). V pražském týmu odehrál v lize 44 zápasů a vstřelil tři branky. Přestože během loňského léta podepsal v klubu novou smlouvu do roku 2024, nastoupil v podzimní části nejvyšší soutěže jen k šesti zápasům.

Schalke po loňském pádu do druhé ligy usiluje o návrat mezi elitu, v současné chvíli mu patří v tabulce čtvrté místo o skóre za třetím Hamburkem. Třetí příčka by zajistila týmu účast v baráži proti šestnáctému týmu bundesligy. Na vedoucí St. Pauli ztrácí Schalke šest bodů.

Do druhé německé ligy již ze Sparty odešel útočník Václav Drchal, jenž hostuje v Drážďanech. Pražský klub opustil v prosinci také švédský záložník David Moberg Karlsson, který přestoupil do japonské Urawy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články