Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Víme, že sílu máme. Byl to můj nejlepší zápas, řekl Frýdek po výhře nad Spartou

Na Spartě je doma, jenže už patří Liberci, a tak na Letné potěšil Severočechy. Záložník Christian Frýdek byl u obou gólů, které rozhodly o výhře fotbalistů Slovanu v Praze 2:1. První gól dal sám, když po 65 vteřinách míč z přímého kopu prošel skrumáží hráčů a skončil v brance. Druhý padl po jeho centru z rohu.

"Když jsem přicházel dneska na stadion, měl jsem po celém těle husí kůži, protože to tady mám fakt rád a stadion je nádherný, takže zápas (na Spartě) je pro mě něco extra. Jsem moc rád, že jsem tady dal znovu gól. Bude to hodně drahé, bude nějaká snídaně, možná sushi po tréninku," řekl na tiskové konferenci Frýdek, který dal v lize třetí gól, z toho druhý na Spartě, kde se trefil i loni v listopadu při ligové prohře 1:2.

"Co se týče toho, že jeden gól jsem dal a druhý připravil, určitě to byl můj nejlepší zápas. Hlavně, Sparta se neporáží každý den a jsem hrozně šťastný, že jsme tady vyhráli," uvedl třiadvacetiletý Frýdek.

Pochvaly se dočkal i od trenéra Kozla. "Hrál tady výborně i minulý zápas. Podával velmi dobré výkony i v přípravě, byl výrazný, dneska na to navázal. Má motivaci se tady vždycky ukázat, protože odsud vzešel a určitě má v hlavě, že by se sem jednou chtěl vrátit. Myslím si, že pokud takhle bude pokračovat, není to úplně science fiction," podotkl bývalý hráč Slavie.

Sparta ve čtvrtek nečekaně vypadla ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s norským týmem Viking Stavanger. "Věděli jsme, že jsou pod tlakem. Ty dva zápasy se jim herně úplně nepovedly, mohli dát góly, ale vypadli. Ve Spartě je těžké hrát, protože nároky fanoušků na hráče jsou obrovské. Rychlý gól nám fakt pomohl, pak pak jsme přidali druhý ze druhé standardky a věděli jsme, že se jim bude hrát těžce," prohlásil Frýdek.

Letenští v 75. minutě snížili a v závěru si vytvořili několik šancí. "Sparta je pořád jeden z nejlepších týmů u nás, takže pod tlak se tady dostává každý tým. Nebyli jsme výjimkou. Důležité je, že jsme to vydrželi. Brankář Olie Vliegen podržel, chytil tam stoprocentní šanci Čvančary," mínil Frýdek.

Vítězství na Spartě nechtěl přeceňovat. "Víme, že když doma nezvládneme Teplice, výhra na Spartě je víceméně k ničemu. Přivedli jsme dobré hráče, ať už Červíka (Lukáše Červa), Matyáše Kozáka ze Sparty, Micka (van Burena), Maxe (Talovjerova), nerad bych na někoho zapomněl. Víme, že sílu máme," konstatoval Frýdek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články