Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Viktoria Plzeň prodloužila smlouvy se čtyřmi fotbalisty

Vedení Viktorie Plzeň si pojistilo další čtyři fotbalisty. Nové kontrakty podepsali záložník Aleš Čermák, obránce Luděk Pernica a brankáři Aleš Hruška a Dominik Sváček. Podle klubového webu Hruška během soustředění v Rakousku podepsal kontrakt do roku 2022, ostatní do roku 2023.

Plzeňští fotbalisté oslavují brankáře Aleše Hrušku, který lapil penaltu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Všichni čtyři hráči svými výkony i přístupem dokázali, že jsou pro náš klub přínosem. I proto jsem rád, že jsme se domluvili na jejich dalším pokračování ve Viktorii Plzeň," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Pětadvacetiletý Čermák přišel do Plzně v létě 2017 ze Sparty a postupně se vypracoval v oporu. Ofenzivní středopolař během minulé ligové sezony nastřílel osm gólů a u osmi asistoval, přestože kvůli zraněním zasáhl jen 20 zápasů. Ve 129 utkáních nejvyšší soutěže vstřelil 24 branek a přidal 18 asistencí.

"Aleš Čermák prožil v Plzni výbornou sezonu a plně naplnil očekávání, které do něj sportovní vedení Viktorie vkládalo. Vyrovnané výkony podpořil skvělými statistikami, mladá záložní řada Viktorie se zařadila mezi nejsledovanější témata ligové soutěže," řekl pro média Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Čermáka zastupuje.

"Aleš je navíc pevnou součástí viktoriánské kabiny, přes své mládí se zařadil mezi jednoznačné lídry. Spojení Viktorie s Alešem se jednoznačně povedlo a prodloužená smlouva je toho důkazem," doplnil Kolář.

Třicetiletý Pernica v Plzni působí od roku 2018. V uplynulém ligovém ročníku se v 17 zápasech dvakrát střelecky prosadil. Bývalý stoper Jablonce a Brna v první lize dohromady odehrál 221 utkání, ve kterých dal 14 gólů a přidal sedm asistencí.

Hruška přestoupil do Viktorie před třemi lety z Příbrami. V poslední době je čtyřiatřicetiletý gólman jasnou jedničkou, během minulého ročníku odchytal 34 z 35 ligových duelů. V nejvyšší soutěži Hruška dohromady nasbíral 287 startů a vychytal 83 nul.

Třiadvacetiletý Sváček v Plzni většinou plnil roli brankářské trojky. Za A-tým v soutěžním zápase nastoupil pouze jednou, když v roce 2017 v ligovém utkání s Jihlavou vystřídal zraněného Petra Bolka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články