Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Viděl jsem v tom signál, ale už je to ohrané, řekl k rohové situaci Plzně Krob

Plzeň - Měli zaskočit soupeře, místo toho ale sami inkasovali. Plzeňským fotbalistům se vůbec nepovedla situace při vlastním rohovém kopu v zápase proti Teplicím a z rychlého protiútoku obdrželi snadný gól. Teplický Jan Krob plánovaný signál Jana Kopice, který lehce ťukl do míče s cílem nenápadně ho uvést do hry, prokoukl a nastalé situace využil. Teplice však vedení neudržely a nakonec jen remizovaly s Plzní 2:2.

Jan Krob z Teplic se raduje s Jakubem Horou
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Viděl jsem Kopice, jak míč převalil. Podíval jsem se na rozhodčího, který to naštěstí nechal, i když jsem si myslel, že mě zastaví. Bylo štěstí, že jsem to zahlédl," popisoval Krob.

Ačkoli není jasné, zda Kopic roh rozehrál záměrně, podle Kroba šlo určitě o signál. "Byl u toho i Zeman, který to takhle dělal v Příbrami. Já jsem v tom viděl signál, chtěli nás překvapit, ale už je to ohrané," prohlásil teplický bek.

Krob byl i u druhého vstřeleného gólu, kdy si nečekaně naběhl do vápna na kolmou přihrávku a přihrával volnému Janu Vošahlíkovi. "Byli jsme v té pasáži zápasu hodně zalezlí, dopředu jsme se moc nedostávali. Byli jsme pod tlakem. Já se dostal po dlouhé době za půlku. Tomáš Kučera o mě dobře věděl, Vošahlík si na mě zavolal, tak jsem mu to dával pod sebe," popisoval Krob.

Teplice v tu chvíli vedly 2:0, ale v posledních šesti minutách o náskok přišly a odvezly si jen bod. "Jeli jsme sem s tím, že jsme v pohodě, chtěli jsme nějaký bod uhrát, to se povedlo, ale po takovém průběhu je to zklamání. Mysleli jsme si, že už to dotáhneme k výhře. Nakonec musíme být rádi i za bod," hodnotil výsledek.

Pro Teplice je to o to větší škoda, že už se mohly dotáhnout na rozdíl dvou bodů ke čtvrtému a pátému místu tabulky. "Už jsme k nim mohli být blíž. Všichni ztrácí, liga je vyrovnaná. Teď se připravíme na Liberec a budeme se snažit udržet co nejvýše," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články