Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Venuše se asi střetla s Marsem, konstatoval Karafiát po svém životním zápase

Odehrál v lize sto dvacet zápasů, ale do pátku dal jen jediný gól. Pardubicím však vstřelil liberecký fotbalista Ondřej Karafiát hned dva. Proto předehrávku 21. kola, v níž Liberec vyhrál 4:1, považuje za svůj životní zápas. Šestadvacetiletý defenzivní univerzál, který ve Slovanu hostuje ze Slavie, po utkání přiznal: "Do čeho jsem dnes kopl, to mi tam spadlo."

Ondřej Karafiát
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Hrálo se mi dobře, zápas nám celkově sednul. Takže asi to byl životní zápas," řekl v nahrávce pro média Karafiát. "Nechápu, čím to bylo, nedokážu si to vysvětlit. Asi se střetla Venuše s Marsem v jedné rovině," dodal s úsměvem.

Ve 13. minutě nejprve hlavou zvýšil na 2:0 a v 25. minutě přidal třetí branku Slovanu. Pomohlo mu, že si v minulém kole kvůli trestu za čtyři žluté karty odpočinul.

"Cítil jsem se už před zápasem dobře. Minulé utkání jsem odpočíval. Předtím v zápase se Zlínem jsem toho už měl dost. Jsem rád, že to takhle vyšlo a že jsme Pardubice porazili," prohlásil Karafiát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice

Do dnešního dne jediný ligový gól vstřelil před třemi a půl lety. "Bylo to hodně dlouhé čekání. Jsem rád, že to tam dnes padlo dvakrát. Doufám, že nebudu čekat další čtyři roky, to už bych taky mohl mít po kariéře. Doufám, že jsem třeba něco někde otevřel a začne to tam padat," řekl Karafiát.

Liberečtí vedli po úvodním dějství 4:0 a odehráli svůj nejlepší první poločas v samostatné ligové historii. "Až takhle dobrý poločas jsem asi ještě nezažil. Vlítli jsme na Pardubice hned od začátku. Bylo to až neuvěřitelné, jak jsme dokázali jít do vedení. Trenéři nás dobře připravili. Věděli jsme, že hrají vysoko, takže jsme to jen sypali za ně. S našimi krajními hráči je pro soupeře zabijárna hrát takhle na riziko. Dali jsme rychlé tři branky a to určilo ráz celého utkání," konstatoval Karafiát.

V poslední době nastupuje ve středu zálohy, přestože předtím více hrával v obraně. "Asi se momentálně cítím uprostřed zálohy líp. Ale je mi jedno, na jaké pozici nastupuji. Pro mě je důležité, abych hrál. Nejlíp se cítím uprostřed a je jedno, jestli na stoperu nebo v záloze," řekl Karafiát.

Jeho tým minimálně do soboty poskočil na pohárovou čtvrtou příčku v tabulce. "Kdyby se podařily poháry, bylo by to neuvěřitelné. Pracujeme na tom, abychom šli krůček po krůčku. Pokud budeme takhle pokračovat dál, odměna přijde," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články