Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Velký návrat potvrzen, Vrba od nové sezony povede Plzeň

Plzeň – Očekávané se stalo skutečností. Bývalý reprezentační kouč Pavel Vrba přichází po třech a půl letech zpět do klubu, s nímž získal dva tituly a dvakrát postoupil do základni skupiny Ligy mistrů. Smlouvu podepsal na tři roky. V létě nahradí dosavadního trenéra Zdeňka Bečku, který bude i s asistentem Pavlem Horváthem v západočeském celku i nadále pokračovat. Prvním asistentem Vrby bude Dušan Fitzel.

Pavel Vrba (vpravo) po boku majitele klubu Tomáše Paclíka
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Jsem strašně rád, že se nám podařilo s Pavlem Vrbou domluvit na kontraktu na tři roky a že ho mohu znovu přivítat zpět v Plzni. Na spolupráci s ním se strašně těším," řekl Tomáš Paclík, majitel plzeňské Viktorie.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Vrba bude opět trénovat Plzeň

"Do konce sezony povedou tým Zdeněk Bečka a Pavel Horváth. S oběma Plzeň počítá i do budoucna. Zatím nedošlo k přesnému rozdělení funkcí. Zatím je jisté, že asistenty hlavního kouče budou Dušan Fitzel a Martin Ticháček," doplnil generální manažer Adolf Šádek.

Třiapadesátiletý Vrba působil v Plzni v letech 2008 až 2013 a pomohl z Viktorie vybudovat elitní český klub, který v posledních šesti sezonách získal čtyři mistrovské tituly. V prosinci 2013 zamířil k národnímu týmu, s nímž postoupil na mistrovství Evropy 2016.

Po šampionátu přijal nabídku ruské Machačkaly, kde vydržel půl roku. Po změně majitele, který nastolil úsporná opatření, u mužstva skončil. Od té doby byl bez angažmá. 

Zájem o něj projevovala pražská Sparta, spekulovalo se o nabídkách z Ruska a Polska, ale Vrba se rozhodl vrátit na místo, kde prožil nejúspěšnější část své kariéry.

"Do konce dubna jsem komunikoval s některými zahraničními kluby, ale ke smlouvě to nevedlo. Pak jsem komunikoval se dvěma českými kluby. Rozhodování bylo těžké," uvedl Vrba a dodal: "Jednání se Spartou byla vážná, ale já se rozhodl pro známé prostředí. To bylo pro mě rozhodující. Hodně si však zájmu Sparty vážím."

Rodák z Přerova patří mezi nejúspěšnější české kouče. Na kontě má šest ocenění pro trenéra roku v rámci ankety Fotbalista roku. Dříve působil také v Baníku Ostrava, u mládežnických reprezentací, v Přerově, Púchově a Žilině.

"Plzeň potvrzuje dlouhodobě svou kvalitu, hraje o nejvyšší příčky. Klub má ty nejvyšší cíle. A doufám, že úspěchy, které za mé nepřítomnosti pokračovaly, budou nyní pokračovat i po mém návratu. Kdybych nevěřil tomu, že tu mohu být tak úspěšný jako dříve, tak tu nejsem," prohlásil Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články