Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velké virtuální derby pražských "S" odvysílá ČT sport

Virtuální derby pražských "S" se blíží. Fanoušci už si koupili vstupenky za půl milionu korun a překonání historicky nejvyšší návštěvy 50 105 je na spadnutí. Výtěžek poputuje zdravotním sestřičkám. E-sportové klání ve hře FIFA 20 vypukne v neděli 10. května v 11:00 a nabídne ho i ČT sport a web ctsport.cz.

zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na virtuální derby se prodávají vstupenky buď za sto, nebo za tři sta korun, podle toho, kolik bude chtít fanoušek zdravotním sestrám přispět. "Je to na dobrou věc a tímhle derby pomůžeme lidem, co to potřebují," zdůraznil útočník Sparty Adam Hložek, jehož účast už je potvrzena. Další jména budou oba týmy zveřejňovat postupně.

Virtuální derby bude prvním e-sportovým zápasem, který ČT sport odvysílá. Chybět nebudou ani pozápasové rozhovory. Studiem provede Jiří Štěpán, zápas budou komentovat Jan Pěruška a e-sportový specialista Filip Lejček. Přispívat na konto Pomáháme sestřičkám půjde ještě i v průběhu celého přímého přenosu.

Je nám líto, video expirovalo.
Virtuální derby bude prvním e-sport turnajem, který ČT odvysílá

Hráči obou mužstev už se pilně připravují. "Nedávno jsem se zúčastnil Datart e-ligy a nedopadlo to úplně dobře. Tak doufejme, že teď to derby dopadne líp," uvedl záložník Slavie Lukáš Provod.

Jak se bude hrát?

Sestavu bude tvořit osm lidí rozdělených do čtyř kategorií: současní hráči A-týmu, bývalí hráči A-týmu, slavní fanoušci a e-sport hráči. Každý účastník odehraje jedno utkání proti soupeři z druhého tábora a za každé vítězství si tým připíše bod. Teoreticky tedy může nastat i remíza 4:4.

Zdroj
ČT sport, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články