Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Velké poprvé s nálepkou ostrostřelec. Skvělý pocit, zářil Kúdela

V třiatřiceti letech už zažil v lize kde co. Přesto Ondřej Kúdela v utkání proti Slovácku zaznamenal jedno velké poprvé. Stoper Slavie dokázal premiérově vstřelit hned dvě branky v jednom ligovém utkání. Zkušený hráč z toho však velkou vědu nedělal a byl především rád za tři body.

Ondřej Kúdela
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Je to skvělý pocit a jsem za to rád. Je ale jedno, kdo dá góly. Důležitější je vítězství," řekl Kúdela, který byl jedním z devíti nových hráčů v základní sestavě oproti úternímu úvodnímu duelu proti Midtjyllandu, v němž Slavia remizovala bez branek.

"Možná jsem cítil trošku větší zodpovědnost, že se sestava víc proměnila. Ale nějak jsem se tím zase nezatěžoval. Jdu do každého zápasu s tím, že chci vyhrát, a měl jsem radost, že jsme hned takto rychle dali gól," podotkl Kúdela, který zastoupil obvyklého kapitána Jana Bořila.

Už ve druhé minutě proměnil penaltu. Byl mezi hráči, které na pokutový kop trenér Trpišovský v obměněném složení určil. Na trávníku se exekuce ujal po domluvě s kanonýrem Petarem Musou. "Ptal jsem se ho, jestli chce jít kopat, a on, že jo. Říkám, že jsme určení my. A on pak: OK, běž ty. Tak jsem prostě šel na penaltu," konstatoval Kúdela.

Neočekává, že by se stal stálým exekutorem. "Byla to výjimečná situace, že jsem tam byl napsaný. V dalším průběhu sezony se ta sestava bude měnit a budou tam kluci, kterým to spíš pomůže, když budou kopat penaltu. Tak to nechám spíš na nich," uvedl Kúdela.

V 29. minutě se trefil podruhé. Rohový kop Ondřeje Lingra před něj ve vápně odhlavičkoval Michal Kadlec a Kúdela z voleje zamířil přesně k pravé tyči. Ve 317. ligovém zápase dal svůj 19. gól. "Nevím, jestli byl z mých nejhezčích, ale myslím, že byl důležitý. Počkal jsem chvilku na pohyb míče, kam to vyhlavičkují, ale hned v první myšlence jsem věděl, že budu střílet na bránu," podotkl.

Neřešil, zda si řekl o místo v sestavě na půdě Midtjyllandu, kde bude Slavia bojovat o základní skupinu Ligy mistrů. "Nejde o to, jestli jsem zamotal hlavu trenérovi já nebo ostatní kluci. Jsme ve Slavii, na každém tréninku chceme ukázat, že bychom měli hrát. Už ve čtvrtek jsme věděli, že nastane velká obměna sestavy. Máme dostatečně široký kádr, abychom té situace mohli využít," uvedl Kúdela.

"Musíme fungovat jako tým. Máme společný cíl to prostě ve středu zvládnout, ať bude hrát kdokoliv. Trenéři se budou snažit vymyslet to nejlepší a nejúčinnější na soupeře. Všichni se k tomu upínáme, osahali jsme si to loni a je velké přání si Ligu mistrů zopakovat," dodal.

Slavia podle něj předvedla lepší výkon v prvním než druhém poločase. "Pět minut z druhé půle jsme měli ještě dobrých, ale postupem času nám chyběl drajv ve středu hřiště. Jako bychom trošku přestali hrát, že to máme pod kontrolou. Slovácko to využilo. Zachránila nás tyčka, mohl to být zlomový moment. Pojišťovací gól přišel až v závěru," řekl Kúdela.

Slovácko opustil už v roce 2007. "Vychovali mě, dostal jsem tam šanci, ale je to už dávno. Snažím se podávat co nejlepší výkony ve Slavii. Je to pro mě příjemný bonus, navíc naši trenéři měli jubilejní 100. vítězství v lize," připomněl Kúdela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články