Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vedoucí Slavia i druhá Plzeň uzavřou podzim ve Slezsku, třetí Spartu čeká Hradec

Podzimní část nejvyšší soutěže fotbalistů vyvrcholí 19. kolem. První Slavia si v neděli zahraje na stadionu pátého Baníku, druhá Plzeň se představí v Karviné a třetí Sparta rovněž v sobotu vyzve nováčka Hradec Králové v jeho mladoboleslavském azylu. Pozornost poutá i duel čtvrtého Slovácka s tápajícím Jabloncem.

Utkání Baník Ostrava – Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Slávisté vyhráli posledních sedm kol bez inkasovaného gólu a vedou tabulku o tři body. Ve středu navíc úřadující mistři po vítězství 3:1 nad Zlínem postoupili do čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu. V lize zdolali Pražané aktuálně pátou Ostravu čtyřikrát za sebou včetně posledního srpnového triumfu 4:0.

"Je to poslední utkání podzimu a my nabereme všechny síly, které nám zbývají. Řekl bych, že jich ještě máme dost, abychom tam uspěli. Je to prestižní zápas sám o sobě i v rámci celé republiky a postavení v tabulce. Baník po menším období, kdy se mu nedařilo, opět najel na vlnu a je nahoře," řekl slávistický asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Také Plzeňští v posledních třech kolech nezaváhali a drží se v dosahu rozjeté Slavie. Naopak Slezané jako jediný tým v této ligové sezoně ještě nezvítězili a na plný bodový zisk čekají už devatenáct zápasů.

"Hráči Karviné nejsou individuálně vůbec špatní, ale týmově jim to teď drhne. Povinnost velí, abychom tam vyhráli, a s tímhle cílem určitě přijedeme. Chceme uzavřít podzim úspěšně," uvedl plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth. Viktorii bude kvůli karetnímu trestu chybět útočník Jean-David Beauguel, s deseti góly nejlepší střelec soutěže.

Utkání Sparta Praha - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparťané, kteří ztrácejí dva body na Plzeň a pět bodů na Slavii, mají šňůru čtyř soutěžních výher. Letenští v nejvyšší soutěži porazili Hradec sedmkrát po sobě a v srpnu ho deklasovali 4:0. Východočeši drží šestou pozici i domácí neporazitelnost v ligovém ročníku.

"Chtěli bychom zakončit podzimní část vítězstvím a pořád být na dosah nejlepším týmům nahoře. Hradec je těžký soupeř. S trenérem Koubkem jsem rok spolupracoval v Plzni. Vím, že vždycky na každého soupeře něco vymyslí. Věřím, že se s tím popasujeme a utkání zvládneme," prohlásil sparťanský asistent trenéra Zdeněk Bečka.

Slovácko, nebo Jablonec?

Nedaří se naopak čtvrtému Slovácku. Proti tápajícímu Jablonci zkusí ukončit třízápasové čekání na ligovou výhru. Svěřenci kouče Petra Rady, o jehož pozici média spekulují, slavili po jediném z posledních 11 kol a patří jim až 13. místo.

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru v Česku může na stadion maximálně 1000 diváků. Nejvyšší soutěž po zimní přestávce odstartuje 20. kolem o prvním únorovém víkendu.

Harmonogram utkání 19. kola:

Sobota 17. 12.
15:00 Bohemians 1905 - Pardubice
15:00 Karviná - Plzeň
15:00 Slovácko - Jablonec
18:00 Hradec Králové - Sparta Praha

Neděle 18. 12.
15:00 Liberec - České Budějovice
15:00 Olomouc - Zlín
15:00 Teplice - Mladá Boleslav
18:00 Ostrava - Slavia Praha

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články