Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vedení Teplic po výprasku s Boleslaví: pročistíme kádr a zkrátíme hráčům dovolenou

Tresty, pohovory i odchody z klubu. To chystá vedení fotbalových Teplic po výprasku, který jejich tým utrpěl v úvodním zápase skupiny O Evropu s Mladou Boleslaví. Ta sťala teplický celek na Stínadlech, kde stojí jejich stadion, 8:0. Vedení zároveň mužstvu zkrátí na minimum dovolenou po sezoně.

Zděšený Stanislav Hejkal
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Prohrát se může, to je ve sportu přirozené, ale prohrát takovým způsobem a přístupem týmu, jak tomu bylo v posledním zápase, to nelze tolerovat, uvedl na klubovém webu předseda představenstva Pavel Šedlbauer. "Všichni se musíme hluboce omluvit našim sponzorům, partnerům, divákům a příznivcům. Takový kolaps a ostuda se nesmí opakovat. Reakce musí být velmi důrazná," dodal Šedlbauer, který zápas vzhledem k pobytu v zahraničí neviděl na naživo.

Teplice utrpěly jeden ze tří nejhorších debaklů v historii samostatné ligy. O osm gólů předtím porazila jen Slavia Praha 9:1 Uherské Hradiště a Jablonec 8:0 České Budějovice.

Severočechy zastihl závěr sezony v útlumu, z posledních pěti kol čtyři prohráli a jednou remizovali a jen těsně se vyhnuli bojům ve skupině o záchranu.

Mužstvo nyní nejspíš čekají pokuty. "Vedení musí potrestat přístup mužstva k utkání. Nepřipustím, aby hráči brali peníze za výkony rovnající se mizerně odvedené práci," uvedl Šedlbauer.

Někteří hráči podle něj budou muset odejít, což už na tiskové konferenci po zápase naznačil trenér Stanislav Hejkal. "Sportovní vedení musí připravit analýzu a vyřadit hráče, kteří nesplňují naše požadavky, a nahradit je hráči, kteří budou bojovat za žlutomodrý dres i za svoji osobní perspektivu. Hráči musí jednotlivě potvrdit svoji loajalitu k týmu a klubu. Pokud kterýkoliv hráč projeví zájem odejít, bude mu to okamžitě umožněno, ať je to kdokoliv," dodal Šedlbauer.

Mužstvo také bude mít jen minimální dovolenou po sezoně, kterou zakončí příští víkend odvetou v Mladé Boleslavi. "Volno po skončení soutěže, v našem případě bohužel příští týden, musí být minimální, respektující zákon, a hráči, kteří mají zájem v našem týmu pokračovat, musí zahájit tvrdou přípravu na příští ročník. Sportovní vedení si musí zjednat autoritu pro plnění a dodržování taktických úkolů jednotlivých hráčů," dodal Šedlbauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články