Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Věděli jsme, že Plzeň nemá ideální formu, a chtěli jsme toho využít, uvedl Mašek

Na vysoké výhře nad vedoucí Plzní se podílel dvěma trefami a na další dva góly přihrál. Dominik Mašek prožil velice produktivní večer v zápase proti Viktorii, kterou Bohemians přehráli 5:2. Jednalo se o jedno z nejvýraznějších vítězství pražského týmu v historii české ligy.

Radující se hráči Bohemians Praha 1905
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Je to skvělý večer. Porazit Plzeň a ještě jí dát pět branek. Osobně se mi to povedlo, ale má na tom zásluhu každý hráč, každý člen realizačního týmu i fanoušci, kteří vyprodali Ďolíček. Nálada je fantastická," radoval se po utkání Mašek.

Ten za stavu 1:0 vyslal za druhým gólem hezkou kolmicí Rudolfa Reitera. Následně v hektické tříminutovce dal dva góly, když nejprve zužitkoval přihrávku Benjamina Tetteha a po rychlém snížení Plzně opět bleskově zvýšil dorážkou. A po změně stran prodloužením autu nahrál Tettehovi na pátý gól.

"Byla to velká divočina. Ale byli jsme lepší a šťastnější a zasloužili jsme si to. Soustředili jsme se od začátku na sebe, chtěli jsme hrát svou hru, dařilo se nám to, dali jsme za poločas čtyři branky, ani si nepamatuji, že by se nám to někdy povedlo. Vnutili jsme jim náš styl a pak jsme zápas kontrolovali," hodnotil Mašek.

"Máme náročný styl fotbalu, založený na skvělé organizaci a presování. Z toho pak plynou brejky. Dnes se nám ale povedlo vstřelit gól i z rychlého autu. Prostě by nám tam dnes padlo snad úplně všechno," dodal.

Těší ho, že se Bohemians povedlo využít slabší formy Plzně. "Věděli jsme, že Plzeň nemá ideální formu, a chtěli jsme toho využít. Byli jsme sebevědomí a šli jsme za tím víc než Plzeň," řekl odchovanec příbramského fotbalu.

Právě proti Příbrami dali Bohemians naposledy pět branek. Stalo se tak v roce 2001, kdy bylo Maškovi šest let. Celkově to bylo teprve potřetí, přesto už po druhém gólu fanoušci v Ďolíčku začali skandovat populární heslo: Dejte jim bůra. V tu chvíli ale nikdo nečekal, že se to proti Plzni skutečně povede.

"Je krásné, že se povedlo požadavek fanoušků splnit. Všichni jsme vnímali atmosféru. V závěru byla až elektrizující. Děkovačka byla parádní," užíval si výhru Mašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články