Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Van Kessel je stále v kádru Slavie a o místo se pere dál

Praha – Útočník Gino van Kessel na podzim ani zdaleka nenaplnil očekávání nejdražší letní posily Slavie a od začátku zimní přípravy se intenzivně spekuluje o tom, že by mohl odejít na hostování. Sám předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík uvedl, že Van Kessel zřejmě skutečně odejde. Třiadvacetiletý reprezentant Curacaa však zatím dál zůstává v kádru červenobílých a chce se porvat o pozici v mužstvu pro jarní sezonu. "Přišel jsem do Slavie, abych hrál v základní sestavě. To je stále to, co chci. Jsem v tuto chvíli stále tady, chci tu hrát a porvat se o to. Můj cíl se nemění," uvedl.

Gino Van Kessel
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Do Slavie přišel v létě s vizitkou nejlepšího střelce slovenské ligy, podzim mu ale nevyšel podle představ. V červenobílém dresu zaznamenal jen čtyři soutěžní trefy a objevil se pouze v sedmi ligových zápasech.

"Je to těžké, protože jako hráč chcete zasáhnout do každého zápasu. Na druhou stranu tým vyhrával, z čehož jsem měl radost. Jsme jeden tým. Povedla se nám hlavně druhá půlka podzimu, takže myslím, že musím být spokojený. Chtěl bych hrát, ale rozhodnutí je na trenérovi," uvedl Van Kessel, podle kterého nebyl problém v tom, že by potřeboval čas na aklimatizaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia v přípravě porazila Ružomberok vysoko 6:1

V přípravném duelu s Ružomberokem nastoupil do druhé půle a vstřelil jednu branku. "V posledních dvou zápasech jsem hrál celkem dobře, proti Ružomberoku jsem navíc přidal branku. Myslím, že se to zlepšuje," konstatoval Van Kessel.

Slavia získala v zimní přestávce už šest posil. "Tým je s příchodem nových hráčů čím dál silnější. Ještě se sice musíme navzájem lépe poznat, ale myslím, že se nám to docela daří. Všichni dobře zapadli do týmu, vzali jsme je mezi sebe a navzájem se podporujeme," uvedl Van Kessel.

"Konkurence je samozřejmě vždy, když přijdou noví hráč. Přišli noví hráči do všech řad, takže každý musí být v pozoru. Musí naplno trénovat i hrát a pak už záleží jen na trenérovi, koho postaví v základní jedenáctce. Na podzim to ale bylo úplně stejné," dodal nizozemský rodák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články