Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V zakončení si věřím a víc to beru na sebe, řekl Šulc po gólech v Boleslavi

Nové střelecké maximum v jednom ročníku nejvyšší soutěže si ve středu stanovil Pavel Šulc. A to odehrála plzeňská Viktoria doposud jen 16 utkání. V očekávané dohrávce 6. kola se v Mladé Boleslavi trefil kreativní ofenzivní fotbalista dvakrát a výrazně přispěl k vítězství 3:1. Na tiskové konferenci po utkání připustil, že si v zakončení věří více než v minulosti, kdy hodně šancí zahazoval. Celkově už má v ligové sezoně na kontě sedm branek.

Pavel Šulc v dresu Viktorie Plzeň
zdroj: twitter.com/FC Viktoria Plzeň

"Už v minulé sezoně (během hostování v Jablonci, pozn. red.) jsem dal pět gólů z pozice halfbeka, teď mě zase posunuli zpět na střed. Věřím si v zakončeních, snažím se to brát už i více na sebe. Jsem za to hrozně šťastný a doufám, že to tak bude pokračovat," uvedl Šulc.

V tabulce ligových střelců dotáhl druhého sparťana Lukáše Haraslín, vedoucí Lukáš Juliš z Olomouce se v sezoně prosadil osmkrát. "Jsem za to rád, ale nějak na to nekoukám. Je důležité, že jsme získali tři body a po delší době se nám povedlo vyhrát v lize," pokračoval rodák z Karlových Varů, který v aktuálním ročníku zaznamenal už 11 soutěžních branek.

V Mladé Boleslavi, kde většinu zápasu sněžilo, otevřel skóre v 5. minutě. Krátce po změně stran rovněž střelou zblízka zaznamenal vítězný gól. Plzeňský záložník ocenil kvalitu hrací plochy, kterou před oběma poločasy upravoval traktor s pluhem. "Tráva byla skvěle připravená, fakt respekt. Netrhalo se to. Sice tam byl sníh a balon se zastavoval, ale to nikdo neovlivní," podotkl Šulc.

Jeho celek kvůli hustému sněžení a nezpůsobilé hrací ploše neabsolvoval nedělní utkání v Ostravě, které bylo stejně jako většina zápasů víkendového 17. kola odloženo. Šulc delší pauzu po čtvrtečním duelu skupiny Evropské konferenční ligy s kosovským Ballkani ocenil. "Samozřejmě jsme hrát chtěli, ale program máme náročný. A to, že jsme měli týden do zápasu, nám určitě pomohlo k dobití baterek," uvedl plzeňský odchovanec, jehož tým se v neúplné ligové tabulce posunul na třetí místo.

Plzeňský trenér Miroslav Koubek na tiskové konferenci Šulce ocenil. "Velice si ho vážím. Bylo by dobré se nad ním zamyslet třeba i v jiných sférách," naznačil nepřímo Koubek, že by ofenzivní univerzál mohl dostat šanci i v reprezentaci.

Bývalý člen národního týmu do 21 let za české A-mužstvo ještě nenastoupil. "Reprezentace je asi to největší, co může fotbalista dosáhnout z osobního hlediska. Pokud neberu ty velké mety. Ale nějak o tom nepřemýšlím. Buď dostanu nominaci, nebo ji nedostanu a svět se nezboří," dodal Šulc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články