Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V sedmadvaceti si kvůli problémům s kolenem řekl dost. Kadlec končí s fotbalem

Dlouhodobé problémy s kolenem už byly příliš. Václav Kadlec se rozhodl v sedmadvaceti letech ukončit kariéru. Nejmladšího reprezentačního střelce čeká další operace.

Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Přišel čas, abych dal profesionálnímu fotbalu sbohem!" napsal Kadlec v prohlášení na Instagramu.

"Je mi líto, ale koleno už mě do zátěže, do které bych chtěl, nepustí a musím myslet i na další fungování mimo hřiště," uvedl sparťanský útočník. "Myslel jsem, že už by to nebylo potřeba, ale lékaři mi řekli, že i na rekreační sport musím absolvovat další zákrok, takže v pátek mě to čeká," dodal v rozhovoru pro klubový web.

V pouhých osmnácti letech a čtyřech měsících skóroval v národním týmu v kvalifikačním utkání v Lichtenštejnsku a pomohl k postupu na Euro 2012.

Kadlec je odchovancem Bohemians 1905. V šestnácti letech přestoupil do Sparty, za kterou v nejvyšší soutěži odehrál 162 zápasů, dal 50 branek a získal s ní dva tituly. V srpnu 2013 odešel z Letné téměř za sto milionů korun do Frankfurtu a v Bundeslize si připsal 30 zápasů a šest branek. Zahrál si také za Midtjylland.

Z Dánska se vrátil do Sparty v září 2016, jeho kariéru však ovlivnila řada zdravotních problémů. Loni v červenci podstoupil třetí operaci kolena během čtrnácti měsíců.

Že ukončí kariéru, se definitivně rozhodl na soustředění ve Španělsku. Sbohem to nebylo vůbec snadné. "Člověk si říkal, že když už to nějakou dobu ve mně zrálo, tak že se s tím vyrovnám líp. Ale není to tak. Pořád, dokud nepřijde ten definitivní konec, tak s tím srovnaní být nemůžete. Bude to asi trvat, ze dne na den se s tím vyrovnat nedá," prohlásil.

"Platný kontrakt, který má klub s hráčem uzavřený do léta roku 2020, bude pokračovat. Václav Kadlec bude mít možnost s podporou ACS absolvovat v klubovém zázemí rehabilitaci a rekonvalescenci po operačním zákroku," uvedla na svém webu Sparta.

Pražané se s Kadlecem rozloučili v emotivním otevřeném dopise. "Kamaráde, děkujeme za góly v derby, děkujeme za to, jak jsi tenkrát převálcoval Feyenoord v předkole Evropské ligy, děkujeme za všechny společné oslavy Tvých gólů. Děkujeme, že jsme Tě mohli potkávat v kabině a na stadionu. A přejeme Ti hodně štěstí v další životní kariéře!" napsal klub v jeho závěru.

Zdroj
ČTK, AC Sparta Praha, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články