Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

V Příbrami nevyhrál nikdo, oba celky mají první bod v sezoně

Po bodu si připsali fotbalisté Příbrami a Opavy. Ti v souboji týmů, které jsou považovány za bojovníky o udržení ligové příslušnosti, remizovali 1:1. Vedoucí gól domácího celku vstřelil v 57. minutě ghanský záložník Antwi a poté za hosty vyrovnal Dedič. Oba týmy tak mají první bod v novém ročníku.  

Příbramští byli od začátku aktivnější. Ve 14. minutě kapitán Rezek tvrdou ranou z přímého kopu těsně minul branku. Hned několik šancí si v první půli vytvořil aktivní Vávra, který nejprve trefil hostujícího gólmana Fendricha, poté technickou ranou přestřelil a další pokus mu zblokoval obránce Hrabina.

Domácí začali lépe i druhé dějství. Rezek ještě z dálky vypálil vedle, ale v 57. minutě už mužstvo od Litavky vedlo. Nový centrem z pravé strany našel před brankou Antwiho a ten zblízka překonal Fendricha. Příbramští pak nedotáhli ještě několik slibných náznaků.

Opavští z ojedinělé šance v 74. minutě vyrovnali. Čerstvý náhradník Dedič hlavou trefil brankáře Melichara, který míč vyrazil před sebe, a slovenský útočník ze snadné dorážky nezaváhal.

"Jsem rád, že mi to tam padlo a hlavně, že jsem pomohl k prvním bodům v sezoně. Dneska tam centry byly. Možná se z toho dalo vytěžit i víc, ale jsem rád, že ten jeden vyšel," řekl Dedič.

Domácím v závěru mohl po rohu vrátit náskok Tregler, ale po otočce vypálil nad břevno. Opava tak s Příbramí v nejvyšší soutěži neprohrála popáté za sebou. Slezané však prodloužili sérii bez venkovní ligové výhry na 18 utkání.

1. FK Příbram - SFC Opava 1:1 (0:0)

Branky: 57. Antwi - 74. Dedič. Rozhodčí: Hocek - Kříž, Kotalík - Franěk (video). ŽK: Kováč (asistent trenéra Opavy). Diváci: omezený počet.

Příbram: Melichar - Nový, Tregler, Kingue, Cmiljanovič (81. Vilotič) - Hájek, Soldát - Antwi (69. Vais), Pilík (81. Cortez), Vávra (89. Pinc) - Rezek. Trenér: Čuhel.

Opava: Fendrich - Hrabina, Žídek, Večerka, Helešic - Mondek, Texl, Zavadil, Řezníček (63. Juřena) - Dordič (72. Dedič), Holík (90.+2 Pikul). Trenér: Skácel.

Pavel Horváth (asistent trenéra Příbrami): "Z výsledku jsem samozřejmě zklamaný, protože si myslím, že jsme měli víc střeleckých pozic než Opava, a máme jenom jeden bod. Jsem přesvědčený, že to nebyl úplně špatný výkon. Jen sám Standa Vávra měl tři celkem zajímavé situace. Chybí nám trošku finální řešení. Ta naše gólová akce byla ale skvělá. Výborná přihrávka od Pildy (Tomáše Pilíka), výborný náběh od Novase (Martina Nového) a tam v těch prostorech musíme být. Ale takových akcí musíme mít víc. Musíme hrát aktivně a líp bránit. Dostali jsme gól, že útočník Opavy hlavičkoval ze stoje na malém vápně uprostřed brány. To je nepřijatelné."

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "Vstoupili jsme do toho nervózně. Dnes se mi první poločas vůbec nelíbil. Měli jsme málo situací, do zakončení jsme se skoro nedostali. A když jsme měli nějaké náznaky, řešili jsme to hrozně zbrkle. Ve druhé půli jsme dostali gól, na který jsme zareagovali, poslali tam Rendu (Reného Dediče) i Václava Juřenu. Konečně jsme tam dostali balony i servis. Myslím, že nám pomohlo to, že Holas (Holík) šel na podhrot a měli jsme víc kvality nahoru. Teď je to cenný bod, jsme rádi, že jsme ho udělali venku. Ale musíme se co nejlíp připravit na sobotu a něco urvat doma s Budějovicemi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články