Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V Plzni se pomalu poohlíží po trenérovi. Přijde Kozel?

Plzeň - Generální manažer fotbalistů Plzně Adolf Šádek potvrdil, že jedním z adeptů na post trenéra po Pavlu Vrbovi je Luboš Kozel z Dukly Praha. Konkrétní seznam kandidátů ale vedení Viktorie nemá. Kozel má však smlouvu v pražském celku, který nechce svého kouče uvolnit.

Luboš Kozel
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Plzeň v pondělí oznámila, že Vrba uplatnil klauzuli ve smlouvě a k 15. prosinci v týmu ligového mistra skončí. Nyní potřebuje najít jeho nástupce a právě Kozel se díky své herní filozofii i plzeňské minulosti zdá jako ideální varianta.

"Luboš Kozel je jedním z trenérů, nad kterými uvažujeme. Žádný seznam ale není, jména nosím jen v hlavě," řekl Šádek. Další jména však neprozradil. "Trenérů je hodně, zvláště když o tom přemýšlíte celou noc," dodal.

Adolf Šádek o Pavlu Vrbovi: "Bylo na něm vidět, že reprezentace je pro něj výzva, ale nebudu popírat, že je to pro mě zklamání. Jeho éra v Plzni končí a nás čeká nová výzva."

Dukla ale Kozla neuvolní, jak už dříve avizovala. "Kozel má u nás platnou smlouvu a nevidíme důvod, proč by ji neměl dodržet. Samozřejmě je neslušné nevyslechnout si partnera ve vyjednávání, ale Luboš Kozel je pro nás velmi důležitým prvkem v chodu klubu. Proto je naše stanovisko jasné, že Luboše neuvolníme," prohlásil generální manažer Dukly Michal Prokeš.

Sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel se ale zdaleka tak odmítavě k případnému odchodu trenéra Kozla do Plzně nestaví. "Pakliže přijde nabídka, která se nedá odmítnout, a Luboš bude chtít klub opustit, tak je to na diskusi s vedením klubu a určitě bychom mu v něčem takovém nebránili," řekl Bittengel. Konečné slovo by ale v takovém případě měl nejspíš majitel Dukly Petr Paukner. Když do klubu totiž v létě vstupoval, jednou z jeho podmínek byla právě dlouhodobá spolupráce s Lubošem Kozlem.

A co Jarolím, Hašek, Šilhavý?

Vedle Kozla je podle sázkových kanceláří největším favoritem na uvolněný plzeňský post bývalý kouč Slavie Karel Jarolím, který nedávno skončil ve Spojených arabských emirátech. Za další adepty považují bookmakeři stávajícího Vrbova asistenta Karla Krejčího, Ivana Haška či Jaroslava Šilhavého, který s Libercem vloni získal mistrovský titul a nyní má s týmem nakročeno k postupu ze základní skupiny Evropské ligy.

Na severu Čech by se ale s Šilhavým, bývalým reprezentačním asistentem, jen neradi loučili. Navíc má smlouvu do konce sezony. "V tuhle chvíli je to spekulace, žádnou diskusi na tohle téma jsme v rámci klubu neměli, byť vnímáme, že se o tom spekuluje," řekl liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar. "Čistě teoreticky si dokážu představit, že pro trenéra Šilhavého by to byla určitá výzva, ale my nemáme důvod něco měnit na spolupráci. S trenérovou prací jsme spokojeni. V první řadě bychom o tom chtěli mluvit s trenérem, asi bychom si promluvili případně i s Plzní, ale neradi bychom o trenéra přišli," dodal Nezmar.

Sport
zdroj: ČT4

Šádek uvedl, že se o Vrbově rozhodnutí odejít z Plzně dozvěděl teprve v pondělí. "Dozvěděli jsme se o tom včera odpoledne, kdy trenér Vrba dorazil na trénink a předal nám s pátečním datem výstupní klauzuli. Tím nám oznámil, že se rozhodl pro reprezentaci," řekl Šádek.

Šádek věří, že odchod Vrby, který dovedl Plzeň ke dvěma titulům a ke dvěma účastem v hlavní fázi Ligy mistrů, nenaruší koncepci a filozofii klubu. "Nemáme ji stavěnou na jednom člověku, i když to tak může vypadat. Nyní se chceme pokusit najít trenéra, který bude pokračovat v tom, co máme nastaveno. Tedy hrát atraktivní fotbal a držet se na špičce," řekl Šádek.

Nechce dělat unáhlená rozhodnutí. "Času na hledání není hodně ani málo, ale je třeba to udělat s chladnou hlavou, aby to nebylo unáhlené. Majitel Tomáš Paclík je s jednadvacítkou v Anglii, tak jsem s ním o tom ještě ani nemluvil," prohlásil generální manažer Plzně.

Šádek každopádně odmítl možnost, že by Viktoria oslovila zahraničního kouče. "Občas mám pocit, že hráči nerozumí některým pokynům trenéra ani v češtině, takže zahraniční cestou určitě nepůjdeme."

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň řeší otázku nového trenéra
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články