Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Pardubicích se po vstupenkách jen zaprášilo, na Slavii bude v nové aréně vyprodáno

Pardubické čekání na ligovou premiéru před vlastními příznivci je u konce. Zástupci fotbalového klubu ve středu představili zrekonstruovaný Letní stadion, na kterém poslední tým nejvyšší soutěže přivítá v sobotu vedoucí Slavii. Východočeši potvrdili, že vstupenky na zápas jsou vyprodány. "Perníkáři" působí mezi elitou už od sezony 2020/21, ale dosud museli hrát kvůli nevyhovujícímu stadionu v Ďolíčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalové Pardubice představily zrekonstruovaný stadion, na Slavii je vyprodáno

"Hrajeme dva a půl roku první ligu, ale celou dobu v azylu. Konečně jsme doma, těšíme se na fanouškovskou podporu," řekl sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel.

Podle něj hráči udělají maximum, aby se tým mezi elitou udržel. Pod vedením nového kouče Radoslava Kováče se výsledkově zvedli a v součtu s přípravnými zápasy neprohráli osmkrát v řadě. Nyní se budou moci spolehnout i na větší podporu fanoušků, na utkání do 120 kilometrů vzdálené Prahy jich jezdilo pravidelně jen několik stovek.

"S Bohemkou jsme měli velmi dobré vztahy, všichni tam pro nás dělali maximum. Přesto to pro nás bylo unavující, hráli jsme vlastně pořád venku. Nejen hráči, i vedení teď mají odpovídající zázemí. Konečně bude pardubický tým brán jako ligový," podotkl Zavřel.

Stadion má nový vyhřívaný trávník, který lemují čtyři tribuny s kapacitou 4600 diváků, z toho 600 míst se nachází na historické západní tribuně. Kapacitu lze v budoucnu pomocí přístavby nových tribun zvýšit na 6500 až 8000 míst.

"Vedle hlavní hrací plochy se nachází tréninková plocha s umělým trávníkem a také zázemí pro diváky, novináře a zejména hráče nabízí vše, aby byla splněna kritéria Fotbalové asociace ČR pro českou nejvyšší soutěž a podmínky Unie evropských fotbalových asociací pro stadion kategorie 3," zdůraznil náměstek primátora Jan Hrabal (ANO).

Už od sobotního duelu se Slavií bude klub používat nový název stadionu. Ten se přejmenuje podle jednoho z partnerů klubu na CFIG Arenu. Aktuálně je prodaných zhruba 1800 permanentek na jarní část.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články