Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

V obraně děláme naivní a triviální chyby, zlobil se Jílek. Složení stoperů hodlá řešit

Zatímco směrem dopředu jsou ve hře Sparty znát prvky zlepšení, v defenzivě to Pražanům nadále dře. Potvrdilo se to i při prohře s Mladou Boleslaví, kde inkasovali hned čtyřikrát a v součtu s kvalifikací Evropské ligy dostali v šesti soutěžních zápasech deset branek. Podle trenéra Václava Jílka sráží mužstvo individuální chyby. Dokud se jich Letenští nezbaví, nebudou pravidelně bodovat a situaci proto hodlá řešit. 

Václav Jílek
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Pokud se mám podívat na výsledek, tak ta utkání jsou si strašně podobná. Nějakým způsobem jakoby hrajeme, řekl bych, že jsme svým způsobem i nebezpeční v průběhu 90 minut, vytvoříme si poměrně dost brankových příležitostí a děláme triviální, naivní chyby v defenzivě, takže soupeři stačí z pěti střel dát čtyři góly," řekl Jílek.

"Taktická nevyspělost, nebo špatné taktické rozhodování určitě hrálo svoji roli. Je to strašně složité z pozice trenéra tohle hodnotit. Z mého pohledu jsou to individuální, triviální chyby, a pokud je neodstraníme, nemůžeme být úspěšní, protože pokud budeme dostávat takhle jednoduché branky, body brát nebudeme," přidal třiačtyřicetiletý kouč.

Sparta v zápase dokázala třikrát vyrovnat, ale Středočechům pokaždé dovolila znovu jít do vedení. Například v 74. minutě srovnal Benjamin Tetteh na 2:2, ale už o minutu později dokonal Muris Mešanovič hattrick. Podle Jílka za tím byla ztráta koncentrace.

Poslechněte si Fotbal fokus podcast mimo jiné o defenzivním trápení Sparty.

"Jednoznačně si myslím, že před třetím inkasovaným gólem tam ztráta koncentrace hráčů byla, protože jsme tam stáli jak kuželky. Pro mě dost těžko vysvětlitelné a myslím si, že na tady té úrovni a s těmi hráči, které tady máme, a s tou značkou, kterou reprezentujeme, se to stávat nemůže," prohlásil Jílek.

Bude se zabývat promícháním obranné čtveřice. "Zamyslet se nad tím musíme, protože branek, které dostáváme v pozicích středních obránců, je velké množství a je to naprosto zásadní problém. Tohle bude náš prvotní úkol zlepšit, abychom nedostávali laciné a jednoduché branky," uvedl někdejší trenér Olomouce.

Sparta po pěti kolech ztrácí na vedoucí Slavii šest bodů. Podle Jílka ale není třeba panikařit. "Viděl jsem dneska Plzeň. Neměl jsem pocit nějaké dominantnosti. Viděl jsem včera Slavii. Nemyslím si, že by tady bylo dneska mužstvo, které by bylo výrazně před ostatními odskočené. Je to o jednom o dvou zápasech," řekl Jílek.

"Vidíte, že Slavia ztratí body v Karviné a Plzeň se Slováckem, my ztratíme body. Soutěž je pořád na začátku. Je to nepříjemné, to je jednoznačné, ale vzájemná utkání jsou před námi. Budeme se snažit udělat maximum, abychom bodové ztráty co nejrychleji smazali," dodal Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články