Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Mladé Boleslavi se hraje o milion i o nasazení do poháru

Jeden zápas a milion je doma. Jen se zatím neví, u koho doma to bude. Ve hře o tuhle finanční prémii i o nasazení do třetího kola tuzemského poháru se ve finále nadstavbové části týmů hrajících ve fotbalové lize o sedmé místo, střetne v Mladé Boleslavi s tamním celkem Olomouc. Ta jede do středních Čech s náskokem 2:1 z prvního zápasu na Hané.

Olomouc se dostala do finále po dvou semifinálových výhrách nad Libercem a Mladá Boleslav v předešlém kole dvakrát porazila České Budějovice. Středočeský celek je v prostřední nadstavbové skupině už potřetí - předloni i v roce 2019 ji ovládl a postoupil do kvalifikačního utkání o Evropskou ligu, které se letos nehraje.

Mladoboleslavští se v závěru sezony dostali do formy a zvítězili v pěti z posledních šesti ligových zápasů. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha měli před týdnem v úvodním utkání o sedmé místo i štěstí, když v 87. minutě přestáli penaltu, kterou neproměnil olomoucký Antonín Růsek.

"Dvojutkání máme dobře rozehrané, v poločase vedeme o gól. Máme trochu lepší pozici, ale Olomouc má velmi kvalitní mužstvo, proto musíme navázat na naše výkony z předchozích tří nadstavbových utkání. Očekávám technický fotbal, při kterém bude na co se dívat," uvedl v tiskové zprávě Hoftych.

Olomoučtí vyhráli jediný z posledních pěti vzájemných ligových duelů, jejich trenér Václav Jílek ale nepřestává věřit v obrat. I proto, že se Hanákům v Mladé Boleslavi daří, v nejvyšší soutěži tam už pětkrát po sobě neprohráli.

"Nemyslím, že bychom museli něco úplně radikálně měnit oproti domácímu zápasu. Soupeř nás nepřehrával nějak dramaticky, neměl hromadu šancí. Určitě ale musíme více eliminovat jeho technické hráče a taky být nebezpečnější vepředu. Vyjít se dá z poslední dvacetiminutovky," řekl Jílek.

Utkání začne v Mladé Boleslavi v pátek v 17:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články