Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

V Karviné startuje baráž o účast mezi elitou. Domácí ji rozehrají s Jihlavou

Premiérová baráž, která se v českých soutěžích doposud nehrála, začne v Karviné. O místenku v příštím ročníku první ligy budou v přímém souboji usilovat fotbalisté Karviné a Jihlavy. Odveta se uskuteční v neděli. Druhou dvojici tvoří Brno a Příbram, jejichž úvodní duel je na programu ve středu. Přímý přenos utkání Karviná - Jihlava sledujte od 17:55 exkluzivně na webu ctsport.cz., ze záznamu od 20:10 na programu ČT sport.

Utkání Jihlava - Karviná
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Karviná si v pětizápasové nadstavbové skupině o záchranu pohlídala patnácté místo, kde měla desetibodový náskok před sestupující Duklou. Jihlava ve druhé lize skončila druhá s čtrnáctibodovým mankem na postupující České Budějovice.

"Za baráž musíme být rádi, protože jinak bychom už byli ve druhé lize. Hráči k ní musí přistoupit ne na sto, ale na tisíc procent. Já budu vyžadovat neskutečnou disciplínu, zodpovědnost a nasazení. Hráči se musí absolutně ze všeho vydat," prohlásil karvinský trenér František Straka.

"Z Německa si baráž pamatuji a vím, že to bývají maximálně vyrovnané zápasy. Připravujeme se na to důkladně už několik dnů. Nějaké rozdíly mezi první a druhou ligou se v těchto případech mažou. Jihlava svou kvalitu má, bude to těžký soupeř, ale jsem přesvědčen, že je v našich silách dvojutkání zvládnout," doplnil kouč Slezanů, jenž při sobotní porážce 0:2 na Slovácku šetřil prakticky všechny klíčové hráče.

Jihlavě se sobotní generálka na baráž podařila ještě méně a v posledním kole druhé ligy utrpěla doma v kombinované sestavě debakl s Brnem 1:6. "Věřím, že na to budeme daleko líp nachystaní a samozřejmě Karvinou potrápíme. Budeme se snažit venku vstřelit gól, což je vždy důležité. Chtěl bych, abychom měli co nejlepší výchozí pozici pro odvetu. Kdybychom zkolabovali jako proti Brnu, asi by byla formalitou, což nechceme," uvedl trenér Vysočiny Radim Kučera.

"Bude to o koncentrovanosti a nervech. O tom, kdo udělá míň chyb. Bude to o srdci a bojovnosti - možná o tom, že vyjde nějaká standardní situace. Vždy, když se hraje o hodně, tak je rozhodující, jak funguje hlava," dodal jihlavský kouč.

Jeho svěřenci by také chtěli vrátit Karviné loňskou domácí porážku 0:2 v posledním kole nejvyšší soutěže, která je poslala do druhé ligy. "Vzpomínky nejsou vůbec hezké. Tehdy nám stačil bod a ani ten jsme neuhráli. Jdeme do dvojzápasu s tím, že jim máme co vracet, a já doufám, že to zvládneme," konstatoval jihlavský útočník Jiří Klíma.

Předpokládané sestavy:

Karviná: Pastornický - Moravec, Krivák, Rundič, Záhumenský - Budínský, Smrž - Ba Loua, Lingr, Guba - Wágner.

Jihlava: Vejmola - Vedral, Tijani, Chlumecký, Novotný - Šulc, Vaculík - Petr, Zoubele, Javůrek - Klíma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články