Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V kabině bylo dusno, vyříkali jsme si to. Nic nevzdáváme, tvrdí teplický gólman Grigar

Chytil penaltu, ale ani to nepomohlo odvrátit šestou ligovou porážku teplických fotbalistů za sebou. Zkušený gólman Tomáš Grigar byl hodně zklamaný po prohře 1:2 s Pardubicemi, přitom zlikvidoval pokutový kop Davida Hufa a poté i dorážku. Ovšem vzápětí po faulu Štěpána Krunerta už z další penalty inkasoval rozhodující gól po střele Lukáše Červa.

Severočeši v lize nevyhráli v jedenáctém zápase za sebou. Špatná série zanechala stín v teplické kabině. "Bylo tam dusno, trochu jsme si to vyříkali. Tenhle zápas jsme chtěli a měli zvládnout, ale nezvládli," řekl Grigar na tiskové konferenci.

Pro Teplice to byl hodně důležitý zápas. Před ním ztrácely na čtrnácté Pardubice tři body a mohly se na ně dotáhnout. Nyní jsou poslední o skóre za Karvinou, která má však dva zápasy k dobru. Na první body po šesti zápasech čeká dál i teplický trenér Jiří Jarošík.

"Říkali jsme si, že utkání rozhodne první gól a bohužel jsme ho dostali zase klasicky my. Momentálně nemáme sílu dát branku, natož otočit zápas. První gól určil ráz utkání. Pardubice hrály z bloku, my si nahrávali kolem půlky, ale do vápna létalo málo centrů," uvedl bývalý brankář pražské Sparty a Vítkovic.

První gól inkasoval ve 39. minutě z hlavy Mojmíra Chytila. Teplický kapitán přesto věřil, že se Teplicím podaří výsledek otočit. Zvláště když čtvrt hodiny před koncem zneškodnil Hufovi střelu z pokutového kopu i následnou dorážku.

"Věřil jsem, že nám to vleje novou krev do žil a můžeme to pořád zremizovat nebo i otočit. Jenže pak se šel rozhodčí znovu podívat na video a nedopadlo to," řekl Grigar k incidentu, při němž Krunert ve snaze odvrátit míč fauloval dobíhajícího Chytila.

"Neviděl jsem ani jednu situaci, vždy jsem se díval na balon. Někdo říkal, že poprvé to byla jasná penalta, což taky tak dopadlo. Při té druhé jsem si říkal, jestli jsem nepřešlápl při exekuci čáru, ale pak mi řekli, že tam byl šlapák," konstatoval rodák z Ostravy.

Dvěma pokutovým kopům takto krátce po sobě nikdy v dvacetileté kariéře nečelil. "Bylo to poprvé. Jsou tu ale dva rozhodčí, jeden u videa a druhý, který se na to šel podívat. Doufám tedy, že bylo vše správně," prohlásil Grigar.

V závěru pak sice domácí snížili po trefě Martina Chlumeckého a ještě v nastaveném čase sahali po vyrovnání, nedočkali se však ani po závaru, který rozhodčí Ladislav Szikszay opět konzultoval s videem. "Ano, měl prst na uchu a radil se s videem. Ale říkal, že tam nic nebylo a místo toho se kopal roh. Jsme tedy dál ve špatné situaci, ale nic nevzdáváme. Budeme bojovat do posledního kola," dodal teplický brankář.

Další utkání sehrají Teplice příští neděli na hřišti mistrovské Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články