Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

V Edenu se spustila mistrovská párty. Teď už není třeba se mírnit, hlásil kapitán Škoda

Na stadionu pražské Slavie naplno propukly mistrovské oslavy, které navíc okořenila výhra 2:1 v prestižním derby nad Spartou v posledním kole nadstavbové části první ligy. Kulisu tvořili výhradně příznivci červenobílých, protože letenští fanoušci kvůli špatným výsledkům zápas bojkotovali a v hostujícím sektoru bylo jen zhruba deset z nich.

Fotbalisté Slavie Praha slaví s fanoušky zisk mistrovského titulu
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Slávisté, kteří ve středu obhájili prvenství v Českém poháru a po 77 letech získali domácí double, mohli s oslavami konečně začít naplno. Před týdnem po bezbrankové remíze v Ostravě, jež jim vynesla mistrovskou definitivu, i po vítězném finále poháru s Baníkem je totiž vždy čekal ještě další duel.

"Museli jsme se mírnit, protože jsme před sebou pokaždé měli ještě důležité utkání. Teď už není třeba se mírnit. Na druhou stranu už ta euforie není úplně na takové výši jako hned po těch střetnutích. Ale určitě si oslavy užijeme dostatečně," řekl kapitán Milan Škoda.

"Připravovali jsme se zápas od zápasu. A dnes už si to můžeme užít naplno a oslavit zasloužený úspěch," dodal záložník Tomáš Souček.

Před koncem derby začalo obecenstvo poskakovat a posléze spustilo mexickou vlnu. Hlavní sudí Ondřej Berka ukončil nastavení po necelých 50 vteřinách namísto avizovaných pěti minut. S jeho závěrečným hvizdem se na plochu rozběhli fanoušci a hráči se běželi rychle schovat do šaten.

Po opakovaných výzvách hlasatele se lidé posunuli o několik kroků zpět a pořadatelé vytvořili vyhrazený prostor pro slávistické hráče a fotografy. Na trávník přinesli pěticípou hvězdu jako symbol klubu, nad kterou se tyčila brána s nápisem "Mistři 2018/19".

Na improvizovaném pódiu se postupně začali shromažďovat členové realizačního týmu a hráči s oslavnými triky a čepicemi, které upozorňovaly na fakt, že Slavia po 77 letech získala double. Všichni převzali medaili pro šampiony.

Jako poslední přišli trenér Jindřich Trpišovský a Škoda a po nich dva čínští spolumajitelé klubu. Kapitán převzal pohár, zvedl ho nad hlavu a spustily se oslavy. 

Trpišovský ocenil, že se hráči přes týden dokázali vyvarovat bouřlivých oslav a zkoncentrovali se vždy na další zápas. "Kluci zaslouží obrovskou poklonu. V neděli jsme něco dokázali, ve středu jsme něco dokázali a oni se vždy nachystali na další zápas. Kdo to zažil, ví, že to není nic jednoduchého," uvedl Trpišovský.

"Derby je strašně důležité, navíc jsme chtěli zakončit ligu s nejvíce body. Jsem strašně šťastný, že jsme dokázali sezonu završit. Poslední prohra je vždy nejhorší. Včera jsme měli na tréninku poslední bago, nechtěl jsem prohrát. A poslední zápas je stejný," dodal Trpišovský.

Úspěšný kouč velké oslavy nechystá. "Já nejsem přeborník ve slavení, to nechám na klucích. Já jsem spíš rád, že už je to všechno za námi," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články