Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Brně už jsme jako doma, pravil s nadsázkou opavský střelec Smola

Druhé "domácí" vítězství v řadě si v brněnském azylu připsali fotbalisté SFC Opava. V 9. kole porazil nováček nejvyšší soutěže Teplice 2:0 a jedním gólem se o skalp soupeře zasadil Tomáš Smola. Důrazný útočník už si stejně jako celé mužstvo na stadion v Králově Poli zvykl, ale přesto toužebně očekává přesun do Slezska.  

Tomáš Smola (vpravo) v dresu SFC Opava
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Už jsme tady jako doma. Říkám to ale s nadsázkou. Samozřejmě chceme hrát co nejdříve v Opavě, kde bude plný dům. Zápas bude mít jinou kulisu než tady. Dokud však budeme hrát v Brně, tak nám nic jiného nezbývá," řekl Smola.

Jeho gólová střela po přesné nahrávce Matěje Hrabiny znamenala ve 26. minutě pro Opavské velké uklidnění. "Na centr jsem si odskočil, abych trefil míč. Mohl jsem střele dát větší razanci, ale šla do protipohybu brankáře, který to měl těžké. Jsem spokojený, utkání se vyvedlo podle našich představ," poznamenal.

Opava se podruhé představila pod vedením nového trenéra Ivana Kopeckého a po změně na lavičce praktikuje poněkud odlišný způsob hry. "Není to takový hurá fotbal. Za pana Skuhravého jsme si říkali, že bychom měli hrát trochu více zezadu. Myslím si, že tento styl je lepší," tvrdí devětadvacetiletý forvard.

Největší klad vidí v tom, že tým hraje bezpečněji zezadu do útoku, kde mají hráči volnější role. "Máme od kouče Kopeckého svolení hledat si prostory kdekoliv a řešit ofenzivní fázi podle sebe. V tom je to uvolněnější," myslí si Smola.

V příštím domácím střetnutí čekají na Opavu hráči Bohemians. V kuloárech se hovoří o tom, že by se mohli Slezané poprvé představit v domácím prostředí. "Bavili jsme se na toto téma. Každý z nás by si to už přál, ale je těžké vyhodit nějaký termín. Pravděpodobně to ještě nebude možné," dodal trenér SFC Ivan Kopecký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články