Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Užíváme si to, rozvázaly se nám nohy a víc si dovolíme, řekl Vašulín

Tak trochu jako sen vypadá letošní sezona z pohledu fotbalistů Hradce Králové. Ti už mají jistotu, že nebudu horší než šestí, a jak ukázali v neděli v Mladé Boleslavi, kde porazili 4:3  největšího aspiranta na titul Slavii, mohou ještě pořadím na špici hodně zamíchat. Cestu za překvapením načal útočník Daniel Vašulín, který ve 13. minutě proměnil penaltu a gól věnoval těhotné přítelkyni.

Daniel Vašulín z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Cítím se skvěle. Málokdo to čekal, že Slavii porazíme. Všichni si mysleli, že sem jedou pro tři body. My jsme chtěli hrát bez tlaku a ty zápasy zvládnout. Slavia se neporáží každý den. Je to pro nás snový začátek nadstavby. Věříme, že dokážeme i ty další těžké zápasy zvládat," prohlásil Vašulín na tiskové konferenci.

"Přistoupili jsme k tomu tak, jak jsme chtěli. Prostě zamíchat těmi kartami o titul. A to se nám povedlo. V prvním poločase jsme předvedli velmi důrazný a bojovný fotbal. Dali jsme čtyři góly Slavii, co víc si přát. Oni jich předtím dostali v sezoně 19. Jsme spokojeni a budeme se snažit tím dál míchat co nejvíce," doplnil třiadvacetiletý útočník.

Po svém gólu z penalty se chvíli prodíral k míči a před "kotel" královéhradeckých fanoušků už jej donesl schovaný na břiše pod dresem. Gesto patřilo jeho přítelkyni.

"Jsme v očekávání, je ve čtvrtém měsíci těhotenství. Minule proti Olomouci jsem to nestihl. Tam mi spíš padl kámen ze srdce, že jsem ten gól dal. Takže jsem rád, že se mi to povedlo a udělal jsem takové gesto," řekl s úsměvem Vašulín, který skóroval pošesté v ligovém ročníku.

Hradec zřejmě své šesté místo v tabulce už do konce sezony nevylepší, na pátý Baník Ostrava i přes dnešní úspěch ztrácí osm bodů. Stále ale po titulu ze sezony 1959/60 a páté příčce o tři roky později prožívá po čtyřletém pobytu v druhé lize nečekaně povedený návrat mezi elitu. Východočeši ukázali, s jak kvalitní hrou se mohou v nadstavbě bez tlaku na další výsledky prezentovat.

"Víme, že budeme šestí a hůř na tom už nebudeme. Všichni máme nějakou jistotu, hrajeme bez tlaku, chceme si ty zápasy co nejvíce užít a převést se s těmi nejlepšími týmy. Určitě se nám trochu rozvázaly nohy a každý si dovolí něco víc než předtím," uvedl Vašulín.

"Týmy, které sem do Boleslavi jezdí, určitě vědí, že je nečeká nic jednoduchého. Porazili jsme tady i Plzeň. S tou tady budeme hrát znova. Nechceme od těch soupeřů dostávat pět gólů. Chceme se jim vyrovnat a dnes se nám to podařilo. Tak budeme věřit, že se nám to podaří i v dalších zápasech. Třeba se Spartou jsme zápas na Letné výsledkově nezvládli, chceme to i tam napravit," doplnil Vašulín.

Pochvaloval si, že společně s druhým útočníkem Filipem Kubalou měli i proti favorizované Slavii velkou podporu ze zálohy od Adama Vlkanovy. "Vyhovuje nám to. Máme více hráčů nahoře. Hrajeme spíš takový brejkový fotbal a Adam hodně pomáhá tím, že to rozebíhá. Minule na Bohemce jsme hráli to, co předtím, a moc nám to nevycházelo. Druhý poločas už to bylo lepší. Dnes jsme šli s tím, že když budeme mít šance a proměníme je, tak Slavii porazíme. Měli jsme ve finále čtyři šance a dali jsme čtyři góly. Kdybychom i tak prohráli, byli bychom za blbce," dodal Vašulín.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články