Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Už potřebujeme vyhrát derby a vyhrajeme, hlásí sparťanský forvard Juliš

Vyřazení z Evropské ligy ho zamrzelo, ale za chvíli měl útočník Lukáš Juliš ze Sparty v hlavě už jen derby. Čtvrteční porážku v Lille hodil za hlavu a myslí jen na nedělní zápas s pražským rivalem Slavií. Nejlepší střelec české ligy je přesvědčený, že Sparta ukončí čtyřletou sérii bez vítězství v derby.

Sparťanský střelec Lukáš Juliš
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Zatímco Slavia ve čtvrtek oslavila postup do jarní části Evropské ligy, Sparta v oslabení prohrála 1:2 v Lille a kolo před koncem základní části přišla o naději na play-off. "Odehráli jsme velmi těžký zápas a nakonec jsme byli blízko tomu, že jsme mohli v posledním kole hrát s AC Milán o postup," řekl Juliš pro klubovou televizi.

Sparta totiž i po vyloučení stopera Ondřeje Čelůstky šla do vedení a Lille se podařilo skóre otočit až v poslední desetiminutovce. Letenští tak mají před posledním zápasem, ve kterém na Letné příští týden přivítají AC Milán, nesmazatelnou ztrátu čtyř bodů na postupové příčky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lille – Sparta Praha

"Kvalita Lille a Milána byla o trochu větší než naše, takže gratulujeme a soustředíme se na derby," přidal šestadvacetiletý útočník. "Já už jsem ale na včerejší zápas zapomněl a mám v hlavě jen derby. Budeme na něj připravení," přidal Juliš, který se sedmi góly vede tabulku střelců nejvyšší soutěže.

Spartě patří v české lize druhá příčka se ztrátou dvou bodů na vedoucí Slavii a v derby tak po 12 letech půjde o první místo. Aby však Letenští mohli pomýšlet na posun do čela, potřebují ukončit čtyři roky dlouhou sérii bez vítězství v zápasech s rivalem z Vršovic.

"V posledních letech v derby nebylo moc fotbalu a i teď to bude hodně bojovný zápas. Bude to také o prvním gólu a věřím, že ho dáme my a vyhrajeme," uvedl Juliš. "My hráči, fanoušci, trenéři a všichni, co tady pracují, už potřebujeme derby vyhrát a vyhrajeme ho," prohlásil Juliš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články