Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Usor na jaře Slavii v boji o titul nepomůže. Hostovat bude v Linci, který má i opci na přestup

Po Yiru Sorovi opouští Slavii během zimní přestávky další nigerijský fotbalista. Moses Usor odešel ze Slavie na roční hostování do Lince. Rakouský klub má i opci na přestup dvacetiletého křídelního hráče.

Moses Usor
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Usor přišel do Slavie loni na jaře z nigerijského klubu 36 Lion. Nejprve nastupoval za třetiligový B-tým, pak se přesunul do "áčka", za které vstřelil čtyři góly v nejvyšší soutěži a další dva v předkolech Evropské konferenční ligy. Po skvělém nástupu ale jeho forma šla dolů a neměl pevné místo v základní sestavě.

"Moses je určitě zajímavý hráč, který se bude ještě vyvíjet. Sezonu dobře začal, ale konec podzimu už mu tolik nevyšel. Příčin byla spousta. V létě neměl volno, přeskočil z béčka do áčka, srovnával se s tím," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Na křídlo preferuje o rok mladšího Matěje Juráska. "Naznačil potenciál. Pokud se Matějovi vše sejde a bude zdravý, může mít dobré jaro. Typologicky jsou si s Mosesem a třeba i Ewertonem podobní, jeden druhému pak bere minutáž. Křídel máme nyní dost. Navíc musíme myslet i na pravidlo, že v české lize může nastoupit do utkání omezený počet cizinců mimo Evropskou unii," přidal kouč.

Linec se Slavií vypadl v loňském osmifinále Konferenční ligy, LASK je aktuálně na třetím místě rakouské ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články