Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Určitě nejsem posledním dílem v mozaice. Dávejme si postupné cíle, hlásí Vrba

Očekávání fanoušků Baníku na atak evropských pohárů se trenér Pavel Vrba snaží spíše mírnit. V nadcházející sezoně chce navázat na umístění v elitní šestici, ostravské mužstvo posílit a postupně ho posouvat.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Pro úspěch Baníku udělám maximum

"Myslím si, že bychom si měli na začátku dávat postupné cíle. Baník letos nezklamal, postoupil do šestky, což je úspěch. Já na to chci navázat, to by měl být první krok. Navíc jsme teprve na startu přípravy a mužstvo se pořád tvoří," řekl osmapadesátiletý kouč.

Ostrava zahájí letní přípravu v sobotu a Vrba kvituje, že se v kádru neschyluje k odchodu žádné z opor. "Samozřejmě chceme kádr i posílit. Teď to vypadá, že ani nikdo neodejde, což je neméně důležité pro stabilizaci kádru. Pokud se chceme posouvat, tak jsem rád, že někteří hráči by ho měli i doplnit. Bavíme se o nějakých jménech, ale dotažené ještě nic není mimo to, co už bylo zveřejněno oficiálně," pokračoval Vrba.

Baník prozatím posílil zkušený stoper Michal Frydrych, který přišel z Wisly Krakov, kádr rozšířil i mladý obránce Jan Kubala z italského Udine.

Pravidelně vyprodáno?

Vrba v Ostravě zažil mistrovskou sezonu 2003/04, po ní ale z Baníku na osmnáct let odešel. "Rád bych tu zažil to, co tenkrát. Plný stadion. Přál bych si, aby fanoušci naplňovali stadion. Když si vzpomenu na mistrovskou sezonu, tak jsme nehráli ve dvanácti, ale ve třinácti lidech, protože lidi byli úžasní. Ale vždy je to tak, že se vše odvíjí od výsledků," uvědomuje si Vrba.

Velká očekávání fanouškovské obce se snaží spíše mírnit. "Já určitě nejsem posledním dílem v mozaice, těch dílů musí být mnohem více, aby si to sedlo a fungovalo. Myslím si, že první díl byl majitel, který klub po předchozím období stabilizoval, a Baník je brán jako silné mužstvo. Samozřejmě můžu slíbit, že uděláme maximum pro úspěch, ale jak už jsem řekl, dávejme si postupné cíle," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články