Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Upřímný Rada po ťafce na Slavii: Nedůstojné na to, že je Jablonec v první šestce

Fotbalisté Jablonce vstupovali do nadstavbového utkání na Slavii z různých důvodů bez řady hráčů. O takové variantě se přitom podle slov kouče Petra Rady vědělo, tým i tak nedokázal Slavii vzdorovat a sešívaní nakonec vyhráli 4:0. "Je to k zamyšlení," řekl tradičně upřímný Rada.

Petar Musa v souboji s Davidem Štěpánkem
zdroj: ČTK

Pár dní po oslavách titulu vstoupila do utkání s obměněnou sestavou i Slavia, ale nikterak jí to nevadilo. Dva góly vstřelil Petar Musa, po jedné brance přidali Petr Ševčík a střídající Lukáš Masopust.

"Celých devadesát minut jsme byli horší. Neměli jsme nic. Tady je zbytečný debatovat, jestli vstup (do utkání, pozn. red.) nebo tohleto. Byli jsme horším týmem. Neměli jsme pohyb, byli jsme zakřiknutý," řekl Rada v rozhovoru pro ČT sport.

Obhájce trofeje z Edenu tak porazil Severočechy popáté za sebou a vede tabulku o devět bodů před Plzní. Jablonečtí nezvítězili už čtyři kola a klesli na páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno

"Byly tam nějaký hráčský změny, ale to s tím nemá nic společnýho. Hráli jsme tu dvakrát, jednou jsme dostali bůra, teď čtyřku. Je to k zamyšlení a není to důstojný na to, že jsme v první šestce," nebral si servítky Rada.

Přestože se spekulovalo i o tom, že Slavii dokonce nebude vadit, aby v jabloneckém dresu nastoupili její kmenoví hráči, jako je Sýkora či Matoušek, nakonec tomu tak nebylo.

A tak jedním z těch, který zatím sbírá ligové starty po minutách, je obránce David Štěpánek, který od Rady tentokrát dostal důvěru.

"Celý zápas jsme běhali bez balonu, nepodrželi jsme ho, Slavia furt rotovala, težký ji nabírat. To je zápas o běhání," litoval čtyř gólů. A to ještě mohl Musa přidat pátý, nebýt zahozené penalty.

Hráči Slavie se radují po gólu
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Dostali jsme čtyři úplně zbytečný góly. Třetí gól tam něco vymýšlíme, kdybysme to odkopli... Prostě situace u nás teď není růžová, co se týče herní pohody," přiznal Rada.

Jablonec teď čeká další těžký zápas, už o víkendu míří na pražskou Letnou. Sparta sice prohrála 1:2 v Plzni, ale i kvůli tomu, že do utkání kvůli šetření na středeční finále poháru nasadila řadu mladých hráčů a jinou obranu.

"Nedařilo se nám, musíme to hodit za hlavu a soustředit se za týden na Spartu," dodal třiadvacetiletý Štěpánek.

"Hráči nám chyběli, bylo jich dost, ale bohužel. My jsme to věděli, byli jsme na to připravený, věřili jsme, že hráči, kteří nastoupí, to vezmou za správný konec. Ale děly se fatální chyby. To musíme rozebrat," zdůraznil Rada.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články