Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Umí se ještě něčím překvapit? Plzeň vítá Spartu, Slavia Slovácko

Plzeň kráčí za titulem. Stačí jí "maličkost": vyhrát zbývající tři kola nadstavby. V prvním z nich vítá Spartu. Slavia, která v minulém týdnu doma s Viktorií jen remizovala 1:1, vyzve v Edenu čtvrté Slovácko.

Sparta - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Západočeši porazili Spartu v osmi z posledních 10 ligových duelů. Příznivou bilanci má Viktoria doma, kde s letenským soupeřem od srpna 2011 neprohrála dvanáctkrát po sobě a v posledních šesti zápasech zvítězila.

"Vzhledem k tomu, v jaké jsme pozici, samozřejmě budeme chtít Spartu zase porazit a připsat si další tři body do tabulky. Těžký zápas se soupeřem, kterého, troufnu si říct, dobře známe," uvedl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth, který stejně jako hlavní kouč Viktorie Michal Bílek v minulosti působil na Letné. Sparťanský trenér Pavel Vrba zase dlouhá léta vedl Západočechy.

Letenští po remíze 1:1 s Hradcem Králové ztrácejí na Plzeň šest bodů a už mají spíše jen teoretickou naději na titul. Sparta měla ve středu sehrát v Uherském Hradišti finále domácího poháru proti Slovácku, utkání ale bylo kvůli nezpůsobilému terénu odloženo na 18. května.

"Zápas s Hradcem nám nevyšel. Jsem zklamaný, že jsme nedokázali stáhnout špičku, jak bychom si před posledními zápasy představovali. Boj o mistrovský titul už nemáme ve svých rukou. Jsme aktuálně třetí, a pokud bychom měli vyhrát ligu, museli by dva soupeři před námi ztrácet," řekl Vrba.

Slavia zatím v nadstavbě získala jediný bod a potřebuje zabrat, pokud chce pomýšlet na čtvrtý titul za sebou. Pražany před soubojem se Slováckem může povzbudit, že vyhráli 12 z posledních 14 vzájemných utkání v nejvyšší soutěži.

"Musíme prostě zbylé tři zápasy vyhrát. Samozřejmě víme, že nás čekají těžcí soupeři, ale to je v nadstavbě každý. To jsme poznali i v úvodních dvou kolech. Teď máme doma Slovácko a potřebujeme zápas zvládnout. Musíme podat lepší výkon v ofenzivě i v defenzivě než v předešlých dvou zápasech," prohlásil slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Pátá Ostrava už v sobotu hostí šestý Hradec Králové. Východočeský nováček před remízou na Spartě senzačně porazil Slavii 4:3 a v lize nepoznal přemožitele devět kol. Baník naopak v nadstavbě prohrál 1:3 na Letné a poté stejným výsledkem na Slovácku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články