Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ukázali jsme, že jsme velký tým, prohlásil Hložek po obratu v Karviné

Letenští se po čtyřech letech posunuli do čela tabulky nejvyšší soutěže, a to i díky Adamu Hložkovi. Sparťanský útočník ve 3. kole první ligy v Karviné dvakrát skóroval a pomohl k obratu z 0:2 na 5:2. Po utkání vyzdvihl charakter mužstva.

Adam Hložek v duelu s Karvinou
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Samozřejmě jsme sledovali zápasy soupeřů. Věděli jsme, že Slavia zaváhala, že můžeme jít na první místo, a za tím jsme si šli," řekl Hložek.

Sparta po 28 minutách prohrávala 0:2, ale Hložek poté snížil a ještě do poločasu srovnal z penalty Bořek Dočkal. Po pauze Letenští přidali další tři branky. "Věděli jsme, že domácí budou hrát aktivně, připravovali jsme se na to, ale udělali jsme dvě chyby. Špatně jsme do toho vstoupili, mysleli jsme si, že to půjde samo, a Karviná nás taky potrestala," uvedl Hložek.

"Myslím, že nás nakopl první gól. Pak byla penalta a za stavu 2:2 jsme šli do poločasu. V kabině jsme si řekli, že přesně tyhle zápasy vyhrávají velké týmy. Myslím, že jsme ukázali, že jsme velký tým. Druhý poločas jsme odehráli fantasticky a posouváme se na první místo," dodal osmnáctiletý útočník, který v minulém týdnu nastoupil v Lize národů na Slovensku a stal se nejmladším hráčem v historii samostatné české reprezentace.

Připsal si první soutěžní góly v nové sezoně a podruhé v kariéře dal v jednom ligovém duelu dvě branky. "Mně osobně se více líbila asi ta první, myslím, že byla i důležitější. Ale jsem rád za oba góly. Pro každého útočníka je lepší, když se na začátku sezony trefí. Já si musel počkat, sice jsem se trefil v přípravě proti Žižkovu, ale to si nepočítám. Jsem rád, že mi to tam spadlo," uvedl Hložek.

Na konci první půle navíc vybojoval penaltu poté, co ho ve vápně fauloval Filip Twardzik. "Byl jsem přesvědčený, že to faul byl. Snažil jsem se posunout si balon, aby protihráč neměl šanci mi jej vzít, a on udělal skluz. Trefil mě," podotkl Hložek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články