Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Uhrin smí trénovat v derby, dostal ale roční podmínku

Praha - Dušan Uhrin mladší může vést fotbalisty Slavie v nedělním ligovém derby na Spartě. Disciplinární komise vyhověla žádosti Pražanů a změnila jejich kouči druhou polovinu dvouzápasového trestu za vykázání na tribunu na roční podmínku. 

Sport
zdroj: ČT4

Uhrin dostal minulý týden dvouzápasový trest za to, že ho ve druhém poločase utkání 20. ligového kola v Mladé Boleslavi vykázal z lavičky rozhodčí Petr Ardeleánu kvůli hanlivým výrazům vůči sudím. Slávistickému kouči se nelíbilo, že nebyl odpískán zákrok na Milana Škodu, hosté navíc protestovali proti penaltě, z níž domácí otevřeli skóre. Podle Pražanů mladoboleslavský Jan Chramosta svůj pád ve vápně po kontaktu s Michalem Frydrychem přihrál.

Uhrin si odpykal první část trestu v domácím utkání se Zlínem, kdy ho na lavičce zastoupil asistent Petr Čuhel. Po uplynutí poloviny trestu klub v souladu s pravidly požádal disciplinárku o změnu zbytku na podmínku a komise na dnešním zasedání Slavii vyhověla. Zkušební dobu stanovila na dvanáct měsíců.

Pokutu 50 tisíc korun dostal od komise rozhodčí Ondřej Lerch za chyby při udílení karet v zápase 19. ligového kola mezi Olomoucí a Plzní. Hlavní sudí ve druhém poločase ukázal žlutou kartu domácímu Martinu Hálovi, který tak měl být vyloučen, jelikož byl v utkání napomenut už podruhé. V zápise však byl uveden vedle stojící Michal Vepřek.

Už před týdnem Lerchovi za chyby pozastavila delegaci komise rozhodčích, délku trestu ale nezveřejnila. Činnost pozastavila i asistentovi Miroslavu Fišerovi. Disciplinárka už dříve umazala jednu žlutou kartu Vepřekovi a připsala ji Hálovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články