Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Uhrin: Není čas trénovat, zápasů máme jako nikdo v lize

Plzeň - Viktoria nezvládla utkání se Slováckem a jen remizovala 0:0, a titul se jí tak vzdaluje. Na Spartu Plzeň ztrácí již deset bodů, když prohrála i vzájemné utkání před týdnem na Letné. Těžký program navíc pokračoval i utkáním s Lyonem, v němž Plzeň propadla a podlehla 1:4. Trenér Uhrin neúspěch připisuje právě náročnému zápasovému penzu.

Dušan Uhrin ml.
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Západočeši podle svého nového kouče mezi zápasy nemají čas cokoliv nacvičit, více práce než on prý mají doktoři a fyzioterapeuti, aby dali hráče do pořádku. "Je to náročné, utkání jdou hned za sebou. V tuto chvíli máme takový program, že jsme rádi, že se dají všichni dohromady. Více práce než já mají doktoři, maséři a fyzioterapeuti," řekl po zápase se Slováckem Uhrin.

Plzeň podle něj nemá prostor příliš něco natrénovat. "Máme tak nabitý program, že máme regenerační trénink, pak hned zápasový trénink. Na něm jestli máme 15 minut na něco čas, je to hodně," uvedl Uhrin. "V tuhle chvíli máme takový program jako jediní v lize, ale nechci se na to vymlouvat. Prostě to je tak, jak to je. Únava je znát," konstatoval kouč.

Jeho tým nevyhrál tři duely po sobě. Nejprve před týdnem prohrál na Spartě 0:1, pak v úvodním osmifinále Evropské ligy v Lyonu 1:4 a nepodařenou sérii zakončil dnešní remízou. "Budeme se snažit, abychom v žádném útlumu nebyli. Na Spartě to bylo špatné, v Lyonu jsme měli dvacet minut špatných, teď jsme tam měli díry v prostředku hřiště. Samozřejmě to musíme řešit," uvedl. "Je to složité, máme osmnáct, devatenáct hráčů, kteří jsou schopni hrát. Ne všichni mohou hrát ve středu hřiště," dodal.

Západočeši během týdne ztratili reálnou šanci na postup do čtvrtfinále Evropské ligy a na obhajobu v domácí soutěži. Na Spartu ztrácejí deset bodů. "Ještě je do konce ligy deset kol. Ale bude to hodně těžké. Sparta by musela zaváhat a my naopak opakovaně bodovat naplno," podotkl Uhrin.

Připustil, že vzhledem k náročnému programu přemýšlel, zda trochu nenechat odpočinout kapitána Pavla Horvátha. "Trošku jsem o tom uvažoval. Rozhodl jsem se tak, jak jsem se rozhodl. Pavel hrál dobře, rozdal spoustu dobrých balonů. Uvidíme za tři dny, jak bude vypadat," řekl Uhrin s výhledem ke čtvrteční odvetě s Lyonem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články