Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Uhrin mladší končí v Tbilisi a nejspíš míří do Plzně

Plzeň/Tbilisi - Dušan Uhrin mladší skončil ve svém dosavadním působišti v Dinamu Tbilisi. Prezident gruzínského klubu Roman Pipia zároveň naznačil, že kouč bude nově trénovat Viktorii Plzeň. Podle informací deníku Sport by měl v nejbližších dnech s klubem podepsat smlouvu.

Dušan Uhrin mladší
zdroj: AP autor: Alastair Grant

"Dušan Uhrin končí svou práci v Dinamu a vrací se do své rodné země. Měl sice ještě půl roku platný kontrakt. Ale vezmeme-li v úvahu, že se vrací domů, kde se stane hlavním trenérem velmi úspěšného a populárního klubu, museli jsme mu tu šanci umožnit," prohlásil Roman Pipia, prezident Dinama. Klubu se ujme trenér Malchaz Žvania. 

Uhrin v Dinamu působil od června 2012. Hned v první sezoně dovedl tým k mistrovskému titulu, na který předtím čekal pět let. Vyhrál i Gruzínský pohár a v této sezoně je po 15 kolech na prvním místě s šestibodovým náskokem. U jarního boje o titul už Uhrin nebude, ačkoliv měl do léta platnou smlouvu. "Chci všem poděkovat za to, co mi působení v tomto klubu dalo. Život ale přináší změny a jedna taková nyní nastala," řekl Uhrin.

Zda si Viktoria skutečně vyhlédla Uhrina, však český mistr zatím nechce potvrdit. "Nový trenér se nadále řeší. Momentálně se ale plně soustředíme na úterní utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva," řekl mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Zdroj
ČTK, isport.blesk.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články