Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Udrží Zlín neporazitelnost? Karviná nechce být pasivní

Zlín  V dohrávce pátého kola 1. fotbalové ligy přivítá Zlín soupeře z Karviné. Zatím velmi dobře se prezentující Jihomoravané mají šanci navázat na senzační vítězství na hřišti Plzně a udržet si velmi dobré umístění v tabulce. Nováček z Karviné zatím také hraje nad očekávání a aktivní hrou se bude snažit potvrdit povedený vstup do sezony. Utkání na zlínské Letné začíná v 18:00.

Ševci v 1. lize ještě neprohráli a naposledy senzačně zvítězili na hřišti mistrovské Plzně 2:0. Celkově vyhráli ve třech z prvních čtyř kol a o body přišli pouze při remíze 2:2 na Slavii, kde inkasovali vyrovnávací gól v závěru nastavení. Pokaždé navíc vstřelili dvě branky.

Zlínský kouč Bohumil Páník však povedený start nepřeceňuje. "Máme na kontě deset bodů, Karviná sedm. To je rozdíl pouze tři body. Bude to válka, favorit nefavorit, na to se nehraje. Jsou odehrána teprve čtyři kola, takže jsme při zemi. Hráčům to připomínat nemusím," uvedl Páník.

Karviná má na kontě jen jedinou porážku

Karviná na úvod ligy prohrála 3:5 v Jablonci, ale od té doby vždy bodovala. Poslední dvě kola vyhrál nováček shodně 2:1 v Mladé Boleslavi a doma s Duklou. Slezané v každém utkání dokázali skórovat, zároveň ale také vždy inkasovali.

"Zlín prožívá výborný vstup do sezony, má deset bodů po čtyřech kolech a navrch dokázal vyhrát v Plzni. Takže moc dobře víme, že nás čeká kvalitní soupeř," uvedl trenér Karviné Jozef Weber.

Důležitý podle něj bude vstup do zápasu. "Trochu se s tím v poslední době potýkáme. Čekáme vždy na nějaký moment, který nás nakopne. Ať je to nějaký gól nebo standardka. Ale jsme si toho vědomi a snažíme se na tom pracovat. Ve Zlíně nechceme být pasivní a chceme být nebezpeční z brejkových situací," doplnil Weber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články