Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Tvrdíka rozpálilo jednání Crvené zvezdy. Slavia už podle něj o Olayinku neusiluje, Oscara chce udržet

Comeback Petera Olayinky do Slavie se v tomto přestupovém okně, zdá se, neuskuteční. Předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík na sociální síti X napsal, že sešívaní o návrat nigerijského ofenzivního univerzála vzhledem k jednání Crvené zvezdy již neusilují. Zároveň oznámil, že chtějí udržet defenzivního záložníka Oscara Dorleye, o něhož se podle zahraničních médií zajímají Galatasaray Istanbul a FC Sevilla.

Peter Olayinka slaví gól proti Leverkusenu
zdroj: Reuters autor: David Černý

Tvrdík před necelými dvěma týdny uvedl, že Slavia je s Crvenou zvezdou dohodnutá na podmínkách Olayinkova příchodu a že přestup bude dotažen v nejbližších dnech. Osmadvacetiletý křídelník by se vrátil do Edenu po roce, do srbského týmu zamířil loni v létě po vypršení smlouvy. Z transferu však nakonec sešlo.

"Za devět let svého působení ve fotbale jsem nezažil situaci, aby prodávající klub oficiálně potvrdil přijetí nabídky a s odstupem času od tohoto kroku odstoupil," napsal Tvrdík v reakci na dotaz jednoho z fanoušků. "Důvody nejsou důležité, relevantní nebo jsou zástupné. Nedělá se to. Vzhledem k pozici stran zapojených do jednání, jakož i posunu v čase o tento transfer již neusilujeme," doplnil.

Srbská média už minulý týden informovala, že vedení Crvené zvezdy přestup pozastavilo, a naopak prý zahájilo s Olayinkou disciplinární řízení kvůli údajnému neprofesionálnímu chování při tréninku. Nigerijský ofenzivní hráč má v bělehradském klubu ještě dva roky kontrakt.

Odejde Oscar?

Podle spekulací zahraničních i některých českých médií dostal klíčový záložník sešívaných Oscar nabídky z Galatasaraye a Sevilly, a Slavii měl dokonce požádat o uvolnění. To však Tvrdík nepotvrdil, a naopak zdůraznil, že chce šestadvacetiletého liberijského univerzála v této sezoně udržet.

"Oski je můj nejoblíbenější hráč. Budu usilovat o to, aby neodešel v sezoně 2024/2025. Ale chápu, že přijde den, kdy bude chtít odejít. Važme si proto každého dne, kdy nám naše hvězdy dělají radost v české lize," konstatoval Tvrdík. "Neumím říci více, protože o zájmu tureckého klubu vím podobně jako čeští novináři jen z českých médií," doplnil Tvrdík.

Oscar přestoupil do Slavie před pěti lety z Liberce, kde strávil ještě podzimní část sezony 2019/20 na hostování. Postupně se stal jednou z hlavních opor Pražanů. Vyniká svou univerzálností, hrát může na levém kraji obrany i zálohy, v poslední době je ale pro Slavii klíčovou postavou ve středu zálohy. V Edenu má smlouvu do června 2027.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články