Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tvrdík má pravdu. Střet zájmů šéfa LFA je jako hrom, míní expert ČT sport Němec

Pořádně živo bylo o víkendu, kdy se kvůli sněhové kalamitě odkládaly zápasy první fotbalové ligy jako na běžícím pásu, a ten ve Zlíně nebyl výjimkou. Potíž byla v tom, že Slavia o odklad utkání žádala, ale nebylo jí vyhověno. K odložení pak stejně druhý den došlo. Podle experta ČT sport Josefa Němce je to ze strany Ligové fotbalové asociace i výraz určité absence respektu.

Jaroslav Tvrdík
zdroj: ČTK

Slavia podle svého šéfa Jaroslava Tvrdíka žádala o odložení duelu už v sobotu před odjezdem z Prahy, ale neuspěla. LFA uvedla, že oficiálně žádnou žádost neobdržela. Tvrdík poté dokumentoval cestu mužstva autobusem do Zlína, která se kvůli sněžení a ucpané dálnici značně protáhla.

V kritice LFA pokračovalo slávistické vedení i po rozhodnutí zápas odložit. LFA upozornila, že postupuje podle řádů a při odkladu má vždy poslední slovo hlavní rozhodčí.

"Je to vina více okolností. Předpověď nebyla vůbec příznivá, ale dalo se předpokládat, že sněhu neubyde. Ale z pohledu LFA, ten tým by tam měl být přítomen. Z mého pohledu Sparta, Slavia i Plzeň jsou teď na takové vlně, že by si zasloužily víc respektu," myslí si Němec.

"Všechny servery ukazovaly, že bude sněžit v této části republiky, mohla tam hrát roli i D1. Věřím, že činovníci jsou právem rozzlobení. Když pominu nákladovou složku tohoto cestování, tak si určitě neodpočinuli," dodal bývalý fotbalista v pořadu Dohráno.

Tvrdík v té souvislosti v pořadu ČT sport kritizoval, že v čele LFA je Dušan Svoboda, který je zároveň místopředsedou Sparty.

"Pan Tvrdík se vyjádřil velice správně a je potřeba se nad tím zamyslet a něco s tím z mého pohledu dělat. Je to věc, která je nepřijatelná. Jestli se to změní, je druhá věc, ale je potřeba na to koukat, že to pro zbylých patnáct týmů není komfortní situace," uvedl Němec.

Slávistům teď podle nej nikdo nevymluví, že "v tom nic nebylo".

"Tam jsou různé podtexty dvojího fungování. To je střet zájmů jako hrom. Pan Pelta, když vedl svaz a byl to muž číslo jedna Jablonce, tak je to ještě něco víc, protože tady se jedná o strašně zákulisní věci, které mohou či nemohou poškodit druhého," doplnil Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

LFA se bránila tím, že Zlín nežádal, aby byl na stadion vyslán delegát, který by zhodnotil situaci. Klub měl naopak avizovat, že stav hrací plochy je dobrý. V sobotu ovšem sama LFA oznámila, že dění na stadionech monitoruje.

Podle Němce by se měla změnit termínová listina takovým způsobem, aby byla v budoucnu lépe využita letní pauza a k podobným případům nedocházelo. 

"Podstata sportu je, aby na to chodili a koukali lidé. Miluju živé zápasy, ale v tomhle se mi nechce v bufách a čepici skákat a tleskat," pokračoval Němec pro ČT sport.

"Tohle postrádá veškeré věci a produkt se nevyvíjí, na sněhu se mi to nelíbí, nedá se na to koukat, trenéři to řeknou, hráči to řeknou, lidi na to nejdou, ale zodpovědní lidé řeknou: Hrajte kluci. Nerozumím," řekl někdejší záložník Sparty, Žižkova či Plzně, který si na přelomu tiscíciletí vyzkoušel i mexickou ligu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články