Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Tvrdé tresty za chorea. Plzeň a Jablonec musejí zaplatit 100 000 korun

Praha - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila pokutu 100 000 korun Viktorii Plzeň a Jablonci za extremisticky laděné choreo. Západočeští příznivci se podle komise provinili v úvodním ligovém kole nové sezony se Slavií, jablonečtí diváci pak v duelu 2. kola proti Bohemians 1905.

Transparent fanoušků Jablonce
zdroj: supporters.cz

Jablonečtí fanoušci během utkání s Bohemians vytáhli transparent, na němž ženská postava s nápisem "Evropa" kopancem vyhání vepře s turbanem na hlavě a koránem. Událostí se zabývá policie.

Také plzeňští příznivci se prezentovali choreem, které bylo protiislámsky zaměřené. Během utkání se Slavií vyvěsili plakát,na němž byl vyobrazen Viking, který stojí se sekerou nad muslimem. Vše doplňoval nápis "Evropo, probuď se".

Pokutu 25 tisíc korun dostala pražská Slavia za vulgarity a použití pyrotechniky od části hostujících fanoušků v zápase v Plzni. Komise také zahájila řízení s Bohemians 1905 kvůli nesportovnímu chování části domácích diváků v duelu s Olomoucí.

Vyloučený Stanislav Hofmann ze Slovácka si v první lize jedno soutěžní utkání nezahraje, v druhé nejvyšší soutěži pak čeká Adama Kučeru z Vlašimi trest na dva zápasy za surovou hru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články