Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Trpišovský: Obhajoba doublu bude těžká. Lidé mohou brát výhry jako samozřejmost

Kouč úřadujících mistrů krotí veškerá přehnaná očekávání. Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský chce znovu s týmem vyhrát první ligu i pohár, ovšem varuje před motivací soupeřů. Dalším lákadlem je i Liga mistrů, v níž jsou Pražané tentokrát ve 4. předkole. "Je to takový velký sen klubu," uznal.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Cíle máme ty nejvyšší možné, jsou jasné. Získali jsme trofeje a samozřejmě je chceme obhájit. To by bylo to nejhezčí," řekl Trpišovský, jehož tým na jaře získal pro Slavii po 77 letech double.

Na rozdíl od minulého roku jsou tentokrát červenobílí před startem sezony jasným favoritem na titul. "Jeden úhel pohledu je, že obhájit je vždy těžší. Druhý úhel pak je, že si lidi na něco zvykli. Dřívější domácí vítězství 1:0 nebo 2:0, kterého si všichni vážili, už teď můžou brát jako samozřejmost. Ale ve fotbale není nic samozřejmé. My musíme pracovat stejně a dělat vše pro to, abychom byli stejně úspěšní," uvedl Trpišovský.

"Zápasy budou po minulé sezoně ještě náročnější, protože každý se na nás bude chtít vytáhnout. To je samozřejmé. Vidíte to i z toho, co říkají soupeři. Když proti nám jdou hrát, berou to jako svátek, užít si to, můžou jen překvapit. Ta role jim vyhovuje. Musíme se připravit tak, abychom tyhle věci nevnímali, nesmí nás to ovlivnit," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia chce udržet Ngadeua i obhájit titul

Pražané mají náročný úvod sezony, neboť kvůli koncertům na stadionu v Edenu a rekonstrukci trávníku budou hrát první dva ligové zápasy venku. "Pro nás je v tuhle chvíli nejdůležitější start, od toho se to bude odvíjet. Bylo hodně změn, někteří důležití hráči odešli, noví přišli. Příprava byla krátká, navíc hrajeme první dva zápasy venku. Musíme se soustředit na to, abychom dobře odstartovali," pronesl Trpišovský.

Slavii v létě opustili v součtu s asistencemi nejproduktivnější hráč minulé ligové sezony Miroslav Stoch a jeden z klíčových stoperů Simon Deli. Naopak přišli obránci David Hovorka s Tomášem Holešem, po hostování v Bohemians 1905 útočník Júsuf Hilál a na konci přípravy bývalý sparťanský záložník Nicolae Stanciu. Červenobílí dělají vše pro to, aby udrželi druhou oporu zadních řad stopera Michaela Ngadeua.

"Máme i další cíle – zabudovat nové hráče, udržet atraktivitu hry, protože lidi si na něco zvykli. Takže minimálně to udržet a pokusit se to ještě zlepšit. Cílů je hodně," podotkl Trpišovský.

Za největší soupeře jako tradičně považuje Plzeň se Spartou. "Kdybych měl odhadovat, tak tahle trojka skončí na prvních třech místech. Oba týmy budou mít velkou motivaci se po minulé sezoně zlepšit, možná na ně bude menší očekávání. Oba jsou to velké kluby s velkými hráči, v minulosti to dokázali. Oba to budou stejně silní soupeři," mínil Trpišovský.

Na konci léta čeká jeho tým závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů a boj o základní skupinu, kde Slavia hrála jen v roce 2007. "Je to takový velký sen klubu. Letos jsme o předkolo blíž než vloni, je to v podstatě dvojzápas. Bude hodně záležet na losu. Ale v minulé sezoně jsme si ukázali, že můžeme potrápit kohokoliv. Hodně si na to věříme. Ale ještě před sebou máme start ligy a ten je stejně důležitý. To si musíme všichni v klubu uvědomit," dodal trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články